evo da se i ja uključim,imao sam prilike da vidim uživo kopiju ovakvog sata koja je na slici izgledala baš kao i ovaj....originalno....sat je imao eta 2824 mehanizam....a trebalo bi u originalnoj verziji da ima breitling calibre 17 što je modifikovana verzija eta 2824-2 kao onog iz kopije,ali originalan mora imati seriski broj koji označava da je prošao breitling zahteve i naravno biti kompletno ukrašen i potpisan na trgu....i obavezno 25 jewels jel postoje modeli tog mehanizma sa 17,21 i 25 jewels.
Pored mehanizma u toj replici koji je imao 21 jewels i bio neukrašen,dosta mi je i pomogao helijumski ventil koji je bio lažan,ali smo ga provalili tek kad smo otvorili sat,inače ima dve varijante gde helijumski ventil stoji na poziciji devet i u drugoj gde stoji na poziciji deset.....moram priznati da je to bila najbolja replika koju sam video....tako da treba biti veoma obazriv.....u ovom slučaju,teško je davati zaključak preko slike,bar meni.....eto valjda sam bar malo pomogao...
i još bi dodao da se taj model proizvodio od 2003 do 2009 godine,tako da model sigurno ima kako milan zmaj kaže 10 godina,a mislim da će ga baš i razotkriti ta narukvica.....
inače za početak ga treba prisloniti na uvo i oslušnuti tih 28800 bpm,koliko bi trebao da ima i osetiti okretanje tega...... taj način je najjeftiniji za početak.....
e o ovome sam pričao....http://www.youtube.com/watch?v=54uDq.......pogledajte.....
Poslednja ispravka: VLADAN P (9.1.2013. u 12:09)
LEMI
I ja sam gledao sat, i iskreno ne znam sta da kazem.
Ovako sa ove dve slike izgleda ok, ali...
Da bi mirno spavao i bio siguran, odnesi sat kod casovnicara.
Poslednja ispravka: RUS (9.1.2013. u 10:49)
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Ma naravno da treba da se otvori jer iovako treba da se vidi kakav je mehanizam u njemu ne samo radi same originalnosti nego i zbog servisa.
Meni jedino sto smeta je ta gumena narukvica i ne tvrdim da ona nije original,nego sto samo ne ide uz tu oznaku za taj sat...
Mozes i da proveris tezinu sata,opet problem je metalna narukvica koja bi trebalo da je na njemu..sa metalom tezina mu je 122.5g,I lemi u pravu si calibar 17 bi trebalo da bude unutra
Poslednja ispravka: milan zmaj (9.1.2013. u 19:14)
next year at this time I'll be a millionaire
Pozdrav forumasima,
vlasnik sam sata Raymond Weil W1 6100.Prilikom promjene baterije urar mi je rekao da mi je sta replika u sto sam sumljao jer je dobijen na poklon.mehanizam koji pokrece taj sat je issa 307 mislim i urar mi kaze da to ne koristi firma Raymond Weil.Nakon toga sam putem maila uputia pitanje zastupniku RW u Hrvatskoj("Marli" u Zagrebu) s pitanjem da li je moj sat original.Odgovorili su mi na mail potvrdno da je sta original i da je to jedan od boljin mehanizama u RW.
Pitam i ovdje ako mi neto moze potvrditi???
Takodjer ukoliko je netko zaiteresiran za kupnju sata šprodao bih ga.Sliu neznam staviti na forum pa na upit saljem na mail.
Hvala.
Dobro dosao na forum.
Za postavljanje slika, pogledaj ovo uputstvo.
http://www.svetsatova.com/forum/f62/...rumu-1191.html
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Evo jednog sa naših oglasa, kome treba pomoć takođe
Polovni satovi - Svet Satova
Sat je original, prozveden pre 2007 godine, ako hoces tacno kad je proizveden ukloni narukvicu kod 6 sati i imas ugraviran cetvorocifreni broj, prve dve cifre su nedelja, a druge dve godina proizvodnje. Narukvica je originalna Diver Pro II, inace od Nove Godine je Breitling oznacava samo sa Diver Pro.
Scout
To ti niko preko slike ne može reći.
Da bi bio potpuno siguran,predlažem da taj sat kupiš ovde-Analogni
Sigurno ćeš dobiti originalan sat.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Bookmarks sajtovi