^Kopija
^Kopija
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Hvala RUS na brzom odgovoru,mozes li mi dati neke generalne bitne karakteristike za ubuduce bar sto se tice IWC-a,kako bih mogao po tome i sam prepoznati kopiju?
Ne postoji univerzalni nacin prepoznavanja kopije. Ukoliko recimo neki model nisi video u originalu, onda prvo sto uradis je da nadjes na nekom zvanicnom sajtu kako taj model treba da izhgleda. U slucaju ovog IWC-a je stvar vrlo jasna.
Pilot Watches Big Pilot's Watch IW500901 | IWC
Druga stvar je cena. Ne mozes ti sat koji kosta 3 ili 4.000e da kupis za 100e, ili koliko vec.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Jasno,no nedoumicu mi je pravila informacija da samo krunica nije originalna,tj da je stavljena od nekog drugog sata,pa sam se ponadao da sam Trotters srece, no idemo dalje Hvala jos jednom.
Pozdrav svima na forumu,
Dobio sam ponudu za sat Tissot T-Race limited edition. Obzirom da se ne slaže slika modela sa onom na sajtu dobio sam info da je u pitanju prethodni model. Potrebna mi je mala pomoć oko potvrde autentičnosti ukoliko je moguća po ovim slikama (možda mogu još neku da nabavim).
Hvala unpared.
Dragi ljudi, hteo sam da vas pitam sta mislite o ovom satu??
Da li je sat original ?? Nesto mi sumnjiva ova cena, s'obzirom da je sat u ekstra stanju a iskreno nisam trazio ni koji je model, ali ova cena za sat u ovakvom stanju mi malo nerealna, da kazem dosta jeftino
Nakit, satovi i dragocenosti : CITIZEN eco-drive snizenje - ID 21744476 - Kupujem Prodajem
Najobicniji prosti citizen koji ima eco drive funkciju...msm da je cena realna mada ja ga ne bih kupio ni za koje novce jer mi se ne svidja, nista posebno sat.
Ako vec gledas citizen, jedan lik iz loznice isto na KP prodaje promaster e28 sa milion funkcija i to na metalu a prelep sat, jeste 340€ al msm da se moze korigovati cena..
Meni cena izgleda realno za nekoga ko zaista želi da proda sat.
Ipak to nije nov sat.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Da li moze mala pomoc oko ova dva sata? Da li vrede kupovine?
Prvi je Rivado https://www.kupujemprodajem.com/riva...ilter_id=12716
A drugi stari Tag https://www.kupujemprodajem.com/tag-...er_id=20434124
sto se tice jednog od najuniverzalnijih metoda u proceni je iskustvo. ko je nekada video nekoliko starih IWC, omega ili corteberta niti jedna kopija ma koliko bila dobra ne moze da prevari. usput nemojte se nadati da cete naletei na original koji kosta badava. to se skoro nikada ne dogadja. usput kopije koje kostaju mnogo su dosta cesta pojava.
ps savet za online kupovine skupih satova.
fotografije ne znace nista. dogovorite sa prodavcem da licno ili u drustvu poznavaoca pogledate sat i obavezno se cenjkajte. iako zvuci glupo ali cenkanje je jedan od osnovnoh metoda dolazenja do vrednosti sata u tom trenutku i toj situaciji. ne popustajte u svojoj odluci nikada. ako je sat original i ok prodavac vas nikada nece odbiti da pre konacne kupovine razgledate sat svojim ocima. ukoliko ne zeli to odustanite. ukoliko vas deli velika udaljenost i ne mozete pogledati sat ne bih znao odgovor, dati 100-200 e na osnovu fotosa nije bas pametno.
Poslednja ispravka: RUS (24.5.2015. u 10:52)
Bookmarks sajtovi