Ma pretpostavio sam i ja da sigurno nije IWC zato sam i stavio onog smajlija.
Inače ima taj neki Italijanski brend Philip watch koji se do 1947 zvao Philippe watch..
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Ma pretpostavio sam i ja da sigurno nije IWC zato sam i stavio onog smajlija.
Inače ima taj neki Italijanski brend Philip watch koji se do 1947 zvao Philippe watch..
Našao slike nekih satova sa ETA 853 mehanizmom u sredini je moj sat
Veljko napravio sam grešku. Ipak je tvoj mehanizam ETA 853.
Evo zašto sam napisao da tvoj mehanizam ne liči na Etu 853. Gledao sam ovu fotku (bidfun-db Archive: Watch Movements: ETA 853 )
Kada se pogleda mehanizam sa slike i tvoj mehanizam nema tu neke sličnosti jer se većina mehanizama najlakše prepozna po obliku mostova a ovde su mostovi potpuno drugačiji. Međutim kada se malo bolje pogleda, kada se uporedi položaj rubina, položaj šrafova na mostovima, most balansnog točka, balansni točak onda se vidi da je to taj mehanizam. Evo uporedne fotke:
Jedna nedoumica je otklonjena.
Što se tiče tvog pitanja da li bi vredelo popravljati taj mehanizam, moj odgovor je naravno, samo nemoj baš plaćati 5000 dinara za servis jer može to i bitno jeftinije da se uradi.
Poslednja ispravka: skydrummer (19.12.2016. u 13:52)
Raspitaću se malo bolje oko servisa, još taj deo foruma nisam ispitao, u svakom slučaju puno ti hvala na pomoći.
I drugi put.
Pozdrav svima,
Novi sam član foruma i interesuje me može li mi neko pomoći oko ovog sata A Lange & Sohne Tourbilion.
Da li se na osnovu ovih slika i ove "šifara" može proceniti da li je sat original i ako jeste kolika mu je vrednost?
Kako se radi o starom modelu nisam uspeo da ga nađem na netu čak ni kao repliku.
Unapred hvala!
duba
Misliš li da će ponavljanjem pitanja da se promeni procena originalnosti?
Pomoć! Da li je ovo original i koliko vredi A. Lange & Söhne Turbillon
ZAJEDNO SMO SKUPA!
A pa u ovoj temi je original, u onoj nije
Bookmarks sajtovi