32Likes
-
Novi član
- Reputacioni uticaj
- 0
-
Stariji član
- Reputacioni uticaj
- 19
Re: Pomoć pri prepoznavanju modela sata?
Neki no name kinez rekao bih.
-
Novi član
- Reputacioni uticaj
- 0
-
Re: pomoc...
Dobro došao na forum.
Oba sata su američka. Jedan je Elgin o ovaj drugi je, koliko vidim (a slabo vidim) ili Hampden ili Hamilton. Mislim da je Hempden.
Koliko su stari možeš videti prema serijskom broj mehanizma. Pogledaj taj broj i pronađi ga u tabeli u ovoj temi (poruka broj 5 Američki železnički satovi) i znaćeš koliko je star sat.
Hampden ili Hamilton, ukoliko je železnički sat, onda je sigurno napravljen pre 1893.godine tj. pre nego što su definisani strogi standardi ( The General Railroad Timepiece Standards ).
Oko cene ti ne mogu pomoći. Pogledaj na ebay-u, uzmi u obzir stanje sata, očuvanost i sl. kao i to da ćeš ebay cenu teško postići kod nas.
Poslednja ispravka: skydrummer (15.3.2016. u 20:44)
-
Novi član
- Reputacioni uticaj
- 0
Re: pomoc...
е хвала вам баш, покушаћу.
-
Sada sam video da je mehanizam potpisan sa Springfield, Mass (Springfield, Massachusetts) tako da je definitivno Hampden Watch Company a ne Hamilton.
-
Novi član
- Reputacioni uticaj
- 0
Da li neko zna koji je ovo model sata jer ja nisam nista naso o njemu na netu.
-
Novi član
- Reputacioni uticaj
- 0
Da li je moguce da niko ne zna nista o ovome modelu.
-
Pa sad, nisam siguran sta te konkretno zanima.
Baume & Mercier je stara i svima poznata svicarska kompanija, i vjerujem da manje-vise svi ovdje znaju za nju, ali ti je pitanje ostalo poprilicno nedoreceno, pa, jednostavno, ljudi ne znaju sta bi napisali.
Evo, onako, na prvu loptu - sam model, po svoj prilici, tu negdje iz 50ih, eventualno druga polovina, uzmemo li u obzir da je u njemu ETA-in kalibar 900, koji se pojavljivao u nekoliko razlicitih verzija tih pedesetih godina, i nema ko ga nije koristio - od zvucnijih imena, pa do imena koja su tih nekih godina i nestala. Dakle, sto se mehaizma tice, to je poznat i stabilan mehanizam koji su mnogi doradjivali i nadogradjivali kao svoje polu-inhouse primjerke. Nesto kasniji modeli, vjerovatno vec neke sezdesete, tu je upravo ovoj ETA-i veoma slican B&M mehanizam 1050, istih dimenzija, ali bez subsekundare.
O nekoj trzisnoj vrijednosti... e to je vec malo teze reci, posto je ovo jedan u moru vintage modela koji su se kao serije pojavili, pa nestali, bez da je niz koji je uslijedio bio dovoljno prepoznatljiv da postane "evergreen", tako da ces do cijene, barem neke priblizne, doci jedino tako sto ces da pokusas uporediti svoj model, s modelima po web stranicama za prodaju, uzevsi u obzir stanje sata, te priblizan period proizvodnje.
Poslednja ispravka: arch_m (29.9.2016. u 11:59)
Он сказал: "Поехали!"
-
Novi član
- Reputacioni uticaj
- 0
Hvala puno na iscrpnom odgovoru.
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi