Tražim sat da je sto sličniji rolexu submariner , ako neko zna marku ( model) bio bih zahvalan. Ne bih želio qurtz, nekako mi mrtav, ne diše. Cijena do 1000e. Unaprijed se zahvaljujem. Pozdrav
Tražim sat da je sto sličniji rolexu submariner , ako neko zna marku ( model) bio bih zahvalan. Ne bih želio qurtz, nekako mi mrtav, ne diše. Cijena do 1000e. Unaprijed se zahvaljujem. Pozdrav
Omega rules !!!
Tisell Submariner.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Omega rules !!!
Na gornjoj granici tvog budžeta
http://www.orangewatchcompany.com
Sent from my BLA-L29 using Tapatalk
Danas mi je od strane kolege (njegov prijatelj), ponuđen po jako povoljnoj ceni (u odnosu na zvaničnu cenu), godinu dana star, sa svim papirima baš ovaj sat:
https://frederiqueconstant.com/watch...t-fc-350b5b6b/
Dopao mi se na prvi pogled a uzimajući u obzir traženu cenu, skoro pa da sam odmah pristao na dogovor.
Moje oduševljenje je naglo splaslo kada sam video isti taj sat na Amazonu, samo sa kožnom narukvicom i u beloj boji a po ceni koja je neuporediva sa cenom na zvaničnom sajtu proizvođača
https://www.amazon.com/Frederique-Co.../dp/B00ZB20H7I
Da li neko zna koji je razlog tako drastičnih razlika u ceni? Šta mislite o ovom inhouse mehanizmu i da li će postojati problem u servisiranju istog?
Hvala
Sent from my BLA-L29 using Tapatalk
28.800 b/h, 38 satii rezerve rada i 26 rubina je definicija za Selitta 200 mehanizam, koji je klon ETA 2824-2, sa jednim rubinom više.
FC 350 nije In House mehanizam nego ebauche Selitta 200, kojemu je dodana funkcija GMT i rotor, koji dolazi iz FC.
Cene za Frederic Constant, kao i za Alpinu su na američkom tržištu obično jeftinije nego kod evropskih retailera, jer se ova dva brenda još uvek probijaju i traže put do tamošnjih potrošača.
Osim toga, desi se, da se njihovi satovi mogu naći po povoljnim cenama i na evropskom području ali su sniženja obično vremenski ograničena. Jedan od razloga svakako se može naći u politiki Citizena, u čijem su vlasništvu oba brenda i koji na taj način dodatno stimuliše prijem kod potrošača.
Sa druge strane, postoji mišljenje, da su oba brenda malo prebrzo ušla u razred sa Rado, Oris, Fortis i da je realna tržišna vrednost ipak bliža Tissotu, Certini, Hamiltonu.
Nešto slično, kao što se Maurice Lacroix našao u High End razredu ali ih je potom tržište nateralo na korigiranje statusa.
Svejedno, radi se o odličnim satovima i ako imaš povoljnu ponudu i želju, kupovina ovog modela je uvek doitna varijanta.
Poslednja ispravka: Haifisch23 (28.8.2018. u 19:05)
Ukoliko kupim novi Frederic Constant, Hamilton mora da ide napolje. Ne mogu da priuštim dva slična GMT sata.
Pa neki utisci na brzinu - Hamilton vs FC
- oba sata su GMT, stim što mi je GMT funkcija kod Hamiltona neupotrebljiva - ne vidim mali unutrašnji kružić sa GMT skazaljkom
- na prvi pogled FC je više dress sat. Hamilton mi je malo siroviji, univerzalniji itd
- ETA 2893-2 vs ebauche Selitta 200 (jasna je prednost Hamiltona)
- Hamilton je 5 godina star, FC 1 godinu sa još uvek važećom garancijom (Hamilton radi bez greške, nečujno, tačno itd. Sledeće nedelje ide na podmazivanje/ podmlađivanje)
- Hamiltonova Staib mesh narukvica odnosi ubedljivu pobedu protiv FC narukvice. Da se razumemo, nije ona loša ali je Staib brutalan. Osim toga, narukvica FC nema micro podešavanja
- Ovi majstori iz FC su pomeranje datuma vezali za GMT skazaljku. To još nisam čuo a ni video. Znači kada GMT skazaljka pređe 12, datum se menja. Svašta
- Dial Hamiltona je čitljiviji, iluminacija bolja, ali mi je dial FC lepši.
- Hamilton je 300 m WR a FC 50m WR (doduše ne planiram kupanje sa njima)
Šta mislite o ovome prethodno nabrojanom?
Hamilton.
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Bookmarks sajtovi