Na pokopcu piše "all stainless steel", kao i na narukvici (na onom "preklopu" gde se kopča narukvica). Alergija mi je izašla samo na regiji gde je narukvica, a ne ispod poklopca sata, što me veoma čudi, mada dermatolog mi reče da tu nema pravila jer može da se raširi i na bilo koji drugi deo tela koji nije u direktnom kontaktu sa satom.
Možda napravim mali test pa skinem poklopac i gumicom ga zavežem za ruku i tako držim recimo 48h da vidim hoće li biti reakcije ili je problem iz nekog razloga samo do narukvice.
Ja nisam izrazito alergičan, nije mi problem da koristim posuđe, rukujem sitnim novcem i slično, samo kod dužeg kontakta sa satom koža mi reaguje.
Postoje različite legure nerđajućeg čelika sa različitim udelom nikla. Iz tog razloga sam i poslao mail BPM-u da li možda znaju kojeg je sastava nerđajući čelik sata koji me interesuje. Međutim dobih odgovor kakav dobih...
Sa druge strane, znam da ljudi koji imaju problema sa niklom i koji nose satove sa kožnom/platnenom narukvicom nisu recimo imali problema sa alergijom. To opet sve zavisi od kvaliteta materijala od koga je pravljeno kućište. E, tu na scenu stupaju skuplje marke vrhunskog kvaliteta, kao navedena Omega, Longines i slično, ali ja sam zapeo za ovaj pa Bog
I na kraju, hvala vam svima na angažovanosti da mi pomognete
Bookmarks sajtovi