Na fotki gore Balbo nosi neki sat, da li je to ovaj lonzinac? Namerno sam promenio sliku iz Vidovog teksta jer se na ovoj vidi sat (pa makar i ne bio ovaj Lindberg)
tolarbo, smatraj OBAVEZOM da uslikas to parce istorije
Na fotki gore Balbo nosi neki sat, da li je to ovaj lonzinac? Namerno sam promenio sliku iz Vidovog teksta jer se na ovoj vidi sat (pa makar i ne bio ovaj Lindberg)
tolarbo, smatraj OBAVEZOM da uslikas to parce istorije
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Mali APDEJT:
- Prema arhivama Lonžina, oba sata su prodata, u to vreme Lonžinovom predstavniku u SAD, Longines-Wittnauer Co, New York.
Srebrni ručni sat sa cal. 18.69N, 23.jula 1935, a džepni hronograf (takođe srebrni), sa cal. 19.73N mehanizmom, 27. maja 1927.
- 1937. Italo Balbo je ugostio Čarlsa i En Lindberg u Tripoliju. Pretpostavlja se da je upravo tada na poklon dobio "Lindberg" u znak zahvalnosti za gostoprimstvo.
Očekivana cena za ova dva sata je bila izmedju 34.000$ i 68.000$ (na sajtu Kristija. Cena navedena tekstu je nešto drugačija(32.000$-63.000$), verovatno zbog različitog kursa švajcarskog franka u doba postavljanja informacije).
Na kraju su otišli za 77.000$
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Da islikas, nego sta
Evo nekoliko obecanih fotografija, iako se nadam da Sima to bolje da uslika
eeeee to Tolarbo,to sam cekao. sat je perfekcija gledao ga i cudio se
next year at this time I'll be a millionaire
Mora da je uzivanje gledati ovaj sat na ruci svaki dan.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Meni se dopao istog momenta kada sam ga ugledao. Ostalo je vec istorija. Ali me odusevljava sam mehanizam, i mnogo mi je zao sto Longines ne radi svoje mehanizme, ponekad pomislim kako je Swatch grupa u jednom trenutku spasila svajcarsku industriju satova, a na neki nacin osakatila istu tu industriju time sto je ukinula proizvodnju in-house mehanizama mnogim proizvodjacima. Verovatno ce se polako stvari vratiti na staro, bar bi veliki broj nas ljubitelja to zeleo.
Bookmarks sajtovi