Ništa mi nije jasno oko priče o novom modelu. Kupio sam isiti ovakav sat, i na zvanicnom sajtu je samo on:
HydroConquest - Longines - L3.642.4.96.6
I u njega je mehanizam Cal 633.
Dok na ovom sajtu:
Best value for money! Discover the HydroConquest collection. The new Longines models now come to the retailers.
je Caliber L619.2 (ETA 2892/A2). Koji od ova 2 je noviji model, a ako je ovaj drugi, zasto nije na zvanicnom sajtu.
Dalje, dali je u ovom modelu standard ili elabore gradacija mehanizma? Po cemu je drugi bolji od prvog, ako je uopste bolji?
Kalibar L619.2 imam u svom prvom Longines satu i potpuno sam nezadovoljan njim.
U pocetku je sat imao nevjerovatnu tacnost, sto sam i iznio na forumu. Posle godinu dana na staklu se pojavljue veca ogrebotina i sat pocinje da znacajnije izostaje (po cemu sam zakljucio da je u pitanju bio udar u nesto). U Identiku zakljucuju da sat ne mogu nastelovati da bude tacan i salju ga u Svajcarsku jer je jos pod garancijom. Tamo u sat servisirali i ispolirali staklo, te je bio kao nov.
Nakon toga sat je dobro radio jos 3-4 godine, i ovih dana je ponovo poceo da izostaje, i sto je jos prooblematicnije, ima problema sa navijanjem, tj desava se da nakon skidanja sa ruke posle par sati stane. Nakon pregleda kod ovlasecnog majstora u Austriji kazu mi da sat treba generalni servis, mehanizam je dosta suv, i to ce da me kosta 300E.
Nkon toga sam naravno kupio Hidroconquest, a stari longines (4,5 god star) sa ETA 2892/A2 zavrsava u fioci, dok ne nadjem nekog jeftinijeg a solidnog servisera.
Bookmarks sajtovi