Pa ne da mi se uvek digne obrva na ovaj sat ( kako je naveo jedan kolega sa foruma...ovaj izraz mu kradem...sorry) nego mi i leptirici u stomaku prorade!
Prelep
Pa ne da mi se uvek digne obrva na ovaj sat ( kako je naveo jedan kolega sa foruma...ovaj izraz mu kradem...sorry) nego mi i leptirici u stomaku prorade!
Prelep
Hvala Mario i Stana ..... Svako malo me primi pa ga moram poslikat,ne ljutite se sto vas gnjavim.....
Od juče sam vlasnik ovog sata, pa evo da podelim prve utiske i razmišljanja.
Posebno mi je bila interesantna verzija bez datuma (iz više razloga), pa sam pokušao da dođem do nje.
Pošto se novi primerci (bez datuma) pojavljuju sporatično i u veoma malim serijama (a i pomirio sam se da Sector77 možda nikad neće prodati svoj primerak ) potragu sam usmerio na oglase sa polovnim primercima.
Sat je 1.5 god star. Kupio sam ga preko lokalnih oglasa u Norveškoj, impulsivno i pomalo rizično (fotografije nisu bile oštre, a i nisu pokazivale sve strane). Poručio sam ga dan pre promene lokacije i sa mesta udaljenog skoro 700-800, pa sam dodatno prodavcu platio za "overnight delivery".
Već pomalo nervozan jer sat ni 1h pre puta još uvek nije stigao, sasvim slučajno sam primetio poštansko vozilo i poštara koji prekoputa vrši isporuku pisama, izašao, zamolio da proveri da li ima nešto za mene... i ispalo je da je planirao da mi paket donese 2-3h kasnije, ali dobro kad sam već tu... Dakle, ipak mu je bilo suđeno da dođe do mene.
Otvaranje paketa:
Velika poštanska kutija puna kuglica stiropora, a u njima neuobičajeno veliko i masivno pakovanje (za jedan sat, stavo sam prilično veliki daljinski pored... radi poređenja)
u donjoj fioci knjižica sa uputstvom na više jezika i za sve aktuelne modele Longines satova:
i prilično masivna drvena kutija sata:
u kojoj se šepuri Legend Diver:
ispod sata, garantna kartica, originalan ugovor o kupovini, i propagandna knjižica (neotpakovana):
Sat ispunjava sva očekivanja, to je baš ono što sam tražio.
Ipak, nakon detaljnog pregleda, sitničavo nalazim 3 mane.
1. dve-tri male ogrebotine sa strane, najveća je u donjem levom delu slike:
2. oštećena kutija (neko ju je otvorio više nego što šarke dozvoljavaju) - baš šteta
3. Kaiš nije originalan (očekivano, bio sam svesan i pre kupovine), ali je dotrajao (neočekivano)
Nameravam da sredim sve 3 stvari (od onih sam koji vole da sve bude ispravno i namestu), pa mi treba poneki savet.
1. Ogrebotine nisu velike i deluje da su na zgodnim mestima (ravni delovi, bez detalja ili natpisa) i da to može da se ispolira. Voleo bih preporuku časovničara sa kojim bi mogao oko toga da se konsultujem... a i inače oko provere sata (da budem siguran da nešto drugo nije tom prilikom oštećeno)
2. Kutija: Ovo nije problem, dobar stolar će to srediti da ni ne primećuje..
3. Kaiš: Originalan mi se ionako nije svideo. Ovom satu skoro svi kaiševi odgovaraju... i pravim neku svoju listu. Sugestije su i ovde dobrodošle.
Mr D - čestitke i na fenomenalnoj prinovi a i na interesantnom pregledu i priči.
Što se tiče poliranja - Bojvić je baš odličan, ali znam da će ti reći da nema mmnogo smisla da sređuješ sat koji je praktično nov (mada je bolje da se ipak posavetuješ s njim).
No time to lose
Mr D, cestitam, odlicna prinova
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Svaka cast, odlican sat
Kolega cestitam jos jedanput....odlican sat
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Cestitke, lep sat, i kao sto si rekao, njemu koji god kais da stavis izgledace odlicno. A sto se tice ogrebotinice, mozda da sacekas malo, jer ti kasnije nece ni smetati, a ako ti bas smeta ti onda pravac kod casovnicara.
P.s. skoro sam svracao do Kostica na Zelenom Vencu i cena poliranja citavog kucista poljota je bila 2000din.
Divan sat i lijepa priča. Čestitke i od mene..
савршенство, ја сем каиша ништа ту не бих дирао, јбг огреботине су сасвим уобичајене на сатовима, то је нешто што се на половним примерцима подразумева и не сматра већим недостатком, штавише некад може да буде, врло често и пожељно
ја мислим да и абсолут тиме има одличног мајстора који то може да среди лако, мада ми се чини да је огреботина настала од ударца и да се не може средити само полирањем
надам се да имаш и оригинал копчу, сат одлично држжи цену и буди сигуран да ниси новац потрошио већ орочио у банци
Bookmarks sajtovi