Poslednja ispravka: jagos (7.8.2013. u 1:12)
Ma naravno, i ja sam imao slična iskustva, sto se tiče Seika i tog mehanizma. Ali, to je ipak mahanizam koji može da ima odstupanje i preko 15s po danu, kao što može da ima odstupanje i 0,7s po danu.
Da li će ovo prerasti u Seiko vs Swiss ne znam ali reći ću da je moj Monster kada sam ga kupio ( posle nisam ni merio vidim da je i sada tačan pa se nisam zanimao ) išao plus ili minus ( zaboravih šta je od to dvoje ) 3 sekunde i noću sam uspevao to da korigujem. Mogao sam na taj način da ga održavam na nuli. Da ne ispadne da su svi 7s takvi reći ću i da imam SKX007 koji ide -15 sekundi dnevno ( i ne mogu to ostavljanjem noću u različite položaje da korigujem ). Mada mogao bih da ga odnesem kod časovničara i siguran sam da bi se odstupanje moglo bitno doterati ali nije mi jedni sat pa mi nije toliko ni bitno a ne bih ni da otvaram nov sat . Kad već pišem reći ću i da sam merio odstpanja na starom Seiku 7006 ( napisao sam i postavio tekst o njemu ovde na forumu ali su se izbrisale slike ) i sat nije servisiran ko zna koliko dugo a odstupanja su mu bila plus jedna do dve sekunde i moglo se noću anulirati. Suština je da jeftini Seiko mehanizmi su jeftini po mnogo čemu osim po kvalitetu i mnogi direktno iz fabrika imaju zapanjujuće dobra odstupanja a oni koji nemaju mogu se doterati na sasvim solidna odstupanja. Ima mnogo razloga zašto volim Seiko a ovo o čemu pišem je jedan od njih.
Poslednja ispravka: skydrummer (7.8.2013. u 1:28)
ne znam zasto ali monster je uglavnom precizniji od 007.stargate jos precizniji od monstera dobro i malo drugaciji mehanizam ali sam se cudio koliko je tacan.zaboravio sam da pomenem orient m force,kratko sam ga pratio ali odlicni rezultati.to bi mogo 23 jewels da nam kaze.
pa ne moze i pare i jare
Odosmo u OFF.
Ne moze ni kod Seika!
Gde nam ode Milanče, moraćemo da ga budimo
nemoj nije raspolozen.prekidamo OFF da nas ne brisu dzaba smo onda pisali
Ja sam se već izjasnio više puta kada je COSC u pitanju... zasigurno poslednja stavka u svetu urarstva koja me zanima.
Što se preciznosti tiče, Orient LE King Diver je odstupao manje od sekund dnevno , koliko god to zvučalo ne verovatno.
Victorinox - real steel with mechanical soul
nesto razmisljam i moram da napisem.mislim da ce svajcarci morati da poostre uslove tj standarde za izdavanje COSC certifikata.napriner da uvedu COSC 2 ili tako nesto .pa sad invicta ima COSC sertifikovane satove.sve ovo pomalo gubi smisao.
Poslednja ispravka: jagos (16.12.2013. u 23:49)
Bookmarks sajtovi