I meni se više sviđa sa skalom
Sent from my RMX2155 using Tapatalk
I meni se više sviđa sa skalom
Japanci na ostatak svijeta po malo gledaju sa visine.
Послато са SM-G960F помоћу Тапатока
Kad smo kod power reserve i kod snowflake brojcanika, moj bivski Seiko Fuyugeshiki. Jedan od najlepsih brojcanika koje sam ikada video, u bilo kom cenovnom rangu. Prodao sam ga jer nisam bio odusevljen oblikom kucista, debljinom i slicno, ali brojcanik kao brojcanik je spektakularan. To mi je primer kako je power reserve dobro uklopljen u brojcanik i ne smeta. Sa druge strane, ovaj datum dole dosta odvlaci paznje i zauzima veliku povrsinu, a nije bas najzgodniji za ocitavanje.
Prva opcija, prozorce za datum na 6 sati umesto posebnog registra...cini mi se dosta bolje, lakse za procitati, a i vise se ostavlja povrsina za "snowflake" pozadinu.
Druga, moooozda i bolja, bez datuma. Kada bi nedostatak komplikacije spustio debljinu sata na neku prihvatljivu meru, to bi bio dodatni bonus. Ovako sa 14.5mm je ipak previse za dress sat.
Banci, samo nastavi da se igraš kad ti već ovako dobro ide.
Opšti je podforum u pitanju, tu mašta može da radi svašta
Poslednja ispravka: eee (17.11.2021. u 12:35)
Jako dobro.
Kod Presagea mi je cak bolja varijanta s datumom na 6.
Sent from my SM-G991B using Tapatalk
Da se malo dotaknemo i manjih brendova. Christopher Ward se izdvojio kao zanimljiv brend koji pravi solidne satove za pristojne cene. Ovaj novi Sealander C63 je fina alternativa explorer 2 bez da bude direktna kopija, a i dodati bonus je sto je 39mm u precniku pa mogu da ga iznesu i ljudi sa tanjim zglobom. Bio sam blizu da porucim ovaj model, ali sam se u medjuvremenu ohladio. Medjutim, kod CW su stalne polemike oko logo-a. Prvo je bio na 9 sati i mnogi su se bunili oko simetrije. Sada su ga stavili na 12 ali i dalje ima polemike oko toga sta je idealno resenje. Nekako je logo sterilan, ime koje vecini ne znaci nista napisano najobicnijim fontom, kao da su odabrali prvi font u Paint-u
Kao potencijalno resenje moze da bude da se vrati reljefni "twin-flags" logo na 12h koji je bio tu na starim modelima na kojima je natpis bio na 9h.
Druga alternativa sa imenom brenda dole.
Sta vi mislite?
Druga slika, i da je bar 43mm
Evo jednog "odomacenog" modela kod nas - Certina DS-2, mada se odnosi na sve kvarcne hronografe koji nose ETA mehanizme - tissot, certina, victorinox itd. Za razliku od vecine (ako ne i svih) drugih proizvodjaca kvarcnih chrono mehanizama, ETA ima raspored chrono registara takav da su osovine pod-registara na jednakoj udaljenosti od centralne osovine. To mozda zvuci u teoriji kao dobar balans posto je desni registar na podjednakoj udaljenosti od indexa za 14h kao i donji od indexa za 18h, kao i levi od indexa za 22h, ali u praksi mi ne izgleda vrlo skladno, iako je geometrijski savrseno balansirano. Ne znam tacno zasto je tako, mozda zato sto gore ima dva registra, a dole jedan...ali mi je cudno. Uz to, prostor izmedju 3 registra je jednako podeljen na 3 dela, a samo gore ide veci logo koji treba da bude glavni, pa za njega ima premalo mesta, a dole levo i desno ima previse nepotrebnog mesta, pa proizvodjaci stavljaju tu gluposti da ga popune (kao ovde precidrive i ds-2) kako ne bi izgledao prazno.
Sa druge strane, ronda, seiko, citizen...svi prave kvarcne hronografe tako da su gornja dva registra ili u ravni sa srednjom linijom sata ili tek iznad. Ako gledamo mehanicke hronografe, ETA/Valjoux, Omega i slicni takodje ravnaju gornje registre sa srednjom linijom.
Ako se ovo izuzme, simpatican mi je satic, lepo izgleda uzivo i fino je uradjen.
Evo kako bi otprilike izgledao sa spustenim gornjim registrima skoro skroz do srednje linije i skroz do srednje linije
Mozda cak ima smisla i ubaciti logo Certine iznad natpisa posto sada ima vise mesta za glavni logo.
Kako vam se cini? Bolje, gore, svejedno?
Poslednja se meni sviđa najviše
Bookmarks sajtovi