I meni se više sviđa sa skalom
Sent from my RMX2155 using Tapatalk
I meni se više sviđa sa skalom
Japanci na ostatak svijeta po malo gledaju sa visine.
Послато са SM-G960F помоћу Тапатока
Kad smo kod power reserve i kod snowflake brojcanika, moj bivski Seiko Fuyugeshiki. Jedan od najlepsih brojcanika koje sam ikada video, u bilo kom cenovnom rangu. Prodao sam ga jer nisam bio odusevljen oblikom kucista, debljinom i slicno, ali brojcanik kao brojcanik je spektakularan. To mi je primer kako je power reserve dobro uklopljen u brojcanik i ne smeta. Sa druge strane, ovaj datum dole dosta odvlaci paznje i zauzima veliku povrsinu, a nije bas najzgodniji za ocitavanje.
Prva opcija, prozorce za datum na 6 sati umesto posebnog registra...cini mi se dosta bolje, lakse za procitati, a i vise se ostavlja povrsina za "snowflake" pozadinu.
Druga, moooozda i bolja, bez datuma. Kada bi nedostatak komplikacije spustio debljinu sata na neku prihvatljivu meru, to bi bio dodatni bonus. Ovako sa 14.5mm je ipak previse za dress sat.
![]()
Banci, samo nastavi da se igraš kad ti već ovako dobro ide.
Opšti je podforum u pitanju, tu mašta može da radi svašta![]()
Poslednja ispravka: eee (17.11.2021. u 12:35)
Jako dobro.
Kod Presagea mi je cak bolja varijanta s datumom na 6.
Sent from my SM-G991B using Tapatalk
Da se malo dotaknemo i manjih brendova. Christopher Ward se izdvojio kao zanimljiv brend koji pravi solidne satove za pristojne cene. Ovaj novi Sealander C63 je fina alternativa explorer 2 bez da bude direktna kopija, a i dodati bonus je sto je 39mm u precniku pa mogu da ga iznesu i ljudi sa tanjim zglobom. Bio sam blizu da porucim ovaj model, ali sam se u medjuvremenu ohladio. Medjutim, kod CW su stalne polemike oko logo-a. Prvo je bio na 9 sati i mnogi su se bunili oko simetrije. Sada su ga stavili na 12 ali i dalje ima polemike oko toga sta je idealno resenje. Nekako je logo sterilan, ime koje vecini ne znaci nista napisano najobicnijim fontom, kao da su odabrali prvi font u Paint-u
Kao potencijalno resenje moze da bude da se vrati reljefni "twin-flags" logo na 12h koji je bio tu na starim modelima na kojima je natpis bio na 9h.
Druga alternativa sa imenom brenda dole.
Sta vi mislite?
Druga slika, i da je bar 43mm
Evo jednog "odomacenog" modela kod nas - Certina DS-2, mada se odnosi na sve kvarcne hronografe koji nose ETA mehanizme - tissot, certina, victorinox itd. Za razliku od vecine (ako ne i svih) drugih proizvodjaca kvarcnih chrono mehanizama, ETA ima raspored chrono registara takav da su osovine pod-registara na jednakoj udaljenosti od centralne osovine. To mozda zvuci u teoriji kao dobar balans posto je desni registar na podjednakoj udaljenosti od indexa za 14h kao i donji od indexa za 18h, kao i levi od indexa za 22h, ali u praksi mi ne izgleda vrlo skladno, iako je geometrijski savrseno balansirano. Ne znam tacno zasto je tako, mozda zato sto gore ima dva registra, a dole jedan...ali mi je cudno. Uz to, prostor izmedju 3 registra je jednako podeljen na 3 dela, a samo gore ide veci logo koji treba da bude glavni, pa za njega ima premalo mesta, a dole levo i desno ima previse nepotrebnog mesta, pa proizvodjaci stavljaju tu gluposti da ga popune (kao ovde precidrive i ds-2) kako ne bi izgledao prazno.
Sa druge strane, ronda, seiko, citizen...svi prave kvarcne hronografe tako da su gornja dva registra ili u ravni sa srednjom linijom sata ili tek iznad. Ako gledamo mehanicke hronografe, ETA/Valjoux, Omega i slicni takodje ravnaju gornje registre sa srednjom linijom.
Ako se ovo izuzme, simpatican mi je satic, lepo izgleda uzivo i fino je uradjen.
![]()
Evo kako bi otprilike izgledao sa spustenim gornjim registrima skoro skroz do srednje linije i skroz do srednje linije
Mozda cak ima smisla i ubaciti logo Certine iznad natpisa posto sada ima vise mesta za glavni logo.
Kako vam se cini? Bolje, gore, svejedno?![]()
Poslednja se meni sviđa najviše
Bookmarks sajtovi