e sad cu i ja da naucim da slikam.sat je moj.
e sad cu i ja da naucim da slikam.sat je moj.
...jagose, kad osvojiš sat, javi koliko parica, pa da trgujemo
vladane iako ja u ovom takmicenju najverovatnije necu ucestvovati mislim da ti je predlog odlican.
Hehehhe ja sam na vreme poceo da se igram sa fotkama, do kraja godine mozda i napravim neku dobru
i to je tacno duga je godina a sat je sat.vezbacemo,ucicemo.
ma ne umem da fotografisem a onda ne umem da prebacim slike al probacu polako.
Drago mi je da si spreman i na vrednije nagrade. Ono sa satom je prava stvar, svaka čast zaista! Eto, mislim da smo blizu realizacije. Mesečne nagrade bi mogle biti raznolike. što da ne, i unapred najavljenje. Setio sam se i elektronskih ramova za fotografije, sve su popularniji. Ajde još koji dan da sačekamo predloge pa da recimo startujemo od juna! U glavi mi je stalno ona sjajna Simina fotka monstera sa narandžom...od nje je ideja i krenula! Nju nagradi inicijalno majicom, pred početak konkursa. Po svemu je jedinstvena...od ideje i konteksta snimanja pa do kvalitetne realizacije. Može da posluži kao primer kako treba promisliti postavku sata u odnosu na nešto drugo. Po meni, dolaze u obzir i foto manipulacije, montaže, jer i one znaju biti fenomenalno maštovite. Bitno je da će takmičenje znatno motivisati ljude da pokušaju pronaći mnogo bolje rešenje od često neoštrog škljoca mobilnim telefonom.
...požuri polako...
Inace moram da podelim sa vama nesto sto sam slucajno saznao, nas cenjeni clan Umbra , pravi odlicne fotke Umbra mogao bi neka dela sa zone da okacis i ovde , stvarno sam video neke tvoje fotke koje su me odusevile I jedno pitanje Umbra, da li si mislio kad je rec o ovoj temi, fotke satova ili slobodna tema
Da, još nešto važno! Neka tema Fotografije satova iz naših kolekcija ide kao i do sada, jer ljudi često pošalju mnoštvo fotki, a pored nje postaviti zasebnu temu FOTO TAKMIČENJE, na koje bi se slala SAMO JEDNA ILI DVE fotke, ali obavezno ANONIMNE dok je u toku glasanje. Možda nije preambiciozno dodeljivati i po tri nagrade, npr...štampana fotografija, kao treća, šolja kao druga a majica prva. (Ovakvih nagrada, zna Sima hrabri, nema ni na uglednim foto sajtovima, o satu na kraju godine neću ni da pričam...bojim se da bi ova akcija dovukla ovde na sajt mnoštvo fotografa sa raznih fotosajtova, koji bi naprasno postali i ljubitelji satova......ali, neka samo dođu).
Razmisli o zasebnom moderatoru koji bi bio zadužen za takmičenje jer tu realno ima dosta posla za njega, od skupljanja fotki sa e-maila kačenja istih pa do nadzora nad temom, brojanja glasova, kačenja i objave pobedničkih, najava sledećih itd...kad bi mogli ljudi pored glasanja da ostave i komentar na fotku, onda je to već vrlo ozbiljna forumska forma ravna raznim foto takmičenjima...lično učestvujem na mnogima od njih, gde su štampane fotke uglavnom standardne nagrade. Moram priznati da će nagrade koje si ti spreman da daješ, ne samo motivisati ljude, već zahtevati vrlo osmišljen pristup ocenjivanju, da bi se svele na minimum malverzacije tipa kupovine glasova prijatelja telefonom, klanovi ja tebi ti meni i ostale kakvih ima dosta na tim takmičenjima. Sve to kasnije bude razlog za lošu energiju, otvaranje blogova i beskrajne diskusije i prepucavanja. Upravo stoga sam u startu bio za simboličnu i skromnu nagradu. Ne želim ovim nipošto nekoga da uplašim pa da se od dobre ideje, ne dao Bog odustane, već samo da upozorim, pa da se u startu sve dobro promisli i vodi.
Serb...hvala na lepom mišljenju o mojim fotografijama, bavim se dugo fotkanjem. Ovde sam mislio isključivo na sat kao temu i inspiraciju. Imamo već Uslikao, ovekovečio, pa smatram da nema potrebe za širenjem tematika van onih vezanih za satove.
Poslednja ispravka: umbra (15.5.2012. u 2:59)
...požuri polako...
Bookmarks sajtovi