Ovaj predlog upućujem najviše Vladanu Stevanoviću, administratoru i vlasniku sajta, jer sam za sve vas ostale siguran da će biti prihvaćen.
Naime, da bi unapredili i podigli kvalitet fotografija koje neprekidno stižu u ovu dobro zamišljenu temu, predlažem kontinuirani, interni foto konkurs, npr. na mesečnom ili kvartalnom nivou, koji bi uvek na kraju rezultirao proglašenjem najbolje i najoriginalnije prispele fotografije i dodeljivanju autoru prigodne nagrade! Po meni, najbolja nagrada bila bi sama pobednička fotografija odštampana na kvalitetnom materijalu u dogovorenom formatu.
(Mislim da Vladanu neće biti teško da pronađe neki od digitalnih studija ili foto radnji koji bi trajno sponzorisali konkurs, a za uzvrat imali recimo svoj reklamni baner na sajtu).
Prednosti ovakvog konkursa su višestruke: autori bi počeli daleko pomnije da smišljaju kontekst snimanja fotke i trudili bi se da one budu što kvalitetnije. Uvođenje malo takmičarskog duha samo bi doprinelo atmosferi na sajtu, a skromnost nagrade i to što smo svi ovde prvenstveno ljubitelji satova a ne fotografi, ne bi, po mom mišljenju, dovelo do nepriličnih radnji kakvih bude ponekad na fotosajtovima. Mi bi više uživali u fotografijama, a i samo glasanje, (lajkovanje), bi nas na poseban način još više vezalo za temu.
Ako ideja prođe kod Vladana, lako ćemo doći do definisanja forme takmičenja!
Bookmarks sajtovi