Poslednja ispravka: sima hrabri (30.4.2011. u 0:12)
ovde.... na nekoj 18....19 strani ne znam sad tacno postavljena je pre par nedelja ali mi je krivo sto niko nije hteo nista lepo da kaze o ovom satu...
Lindberg je sa ovim satom na ruci prvi leteo Njujork- Pariz.... 1933 godine...
U sitne sate, kad nema guzve, da okacim par slika. Obeco sam, ima mesec i vise.
Zajednicka slika, kao iz osmog razreda - za uspomenu, ali samo decaci. Nekoliko Svajcaraca, jedan Japanac i mala banda Rusa, ali elegantnih.
Porodicno nasledje, cuvam i ne dam nikom. Omega doduse nije porodicna ali se lepo uklapa, i nju naravno ne dam.
Jesu zajedno, ali ne kao najbolji drugari. Upravo suprotno, antipodi: japansko tehnolosko cudo i svajcarski dinosaurus gospodina Schneider Ernesta, u to vreme s malim sansama da prezivi pojavu ovog s leve strane. Drug Ernest je to resio vrlo elegantno: pocepao mu je krstenicu i dao mu tudje ime na slovo B (sve legalno, naravno). Japanac je moj od studentskih dana a Sicura je sa C vitamina.
Tri pa dva, dostojanstveni Rusi, a nisu Poljot, Vostok, Raketa... Okrugla bela Slava sa datumom je skroz moderna, ostace mi u trajnom vlasnistvu. Zatim dva ekscentricna kamarada, Pobeda i Slava, potpuni frikovi, kao da su radjeni za Top listu nadrealista. Poreklo sa C vitamina.
Sad isti razred, ali devojcice. Sve dobro rade, naravno, bolji su djaci od decaka. Oduvek me zanimalo koliko mali mehanicki sat moze da se napravi a da radi, i uz to da moze da se procita vreme bez upotrebe lupe? Ovde ima par komada na granici tih kriterijuma. Poreklo, opet C vitamin i razne fioke.
Na kraju (za sada), skupina nesrecnih uredjaja za merenje protoka vremena koji to vise nisu u stanju da obave. Neki uopste, a neki donekle. Njihovu zlu kob uvecava fakat da su karijeru zavrsili kod mene Da budem realan: slabo koji od njih ima sanse da zaigra. Pazite, kod Murinja i Kaka sedi na klupi, a gde sam ja od Murinja... Mozda par njih dobije sansu u nadoknadi vremena, pa ako se istaknu... ko zna? Za poreklo ni ne pitajte, nije pristojno.
lepa kolekcija, druze vukas, a drago mi je sto vidim da je voljena i postovana.
jole777 kaže:
Vukas-Odlična kolekcija i zanimljiva prezentacija
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Hvala za podrsku, bice toga jos...
Poslednja ispravka: vladas (30.4.2011. u 21:31)
next year at this time I'll be a millionaire
Eeeee to je to, u zdravlju ga nosio!
Ooooo,Milaneeee
ČESTITAM!!!
Mislim, El Primero
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Bookmarks sajtovi