Raketa je jednom recju prelepa...
Raketa je jednom recju prelepa...
Historia est magistra vitae!
Ljudi su kao satovi, neki žure, neki kasne, a ima i pokvarenih.
Evo jos jednog porodicnog sata iz stare garde,u pitanju je Raketa sa mehanickim mehanizmom na rucno navijanje...nije 25 godina navijana pa malo radi a malo ne pa drugari jel mi mozete preporuciti dobrog majstora u bg da mi ocisti i podmaze mehanizam ( mislim da je ovo pravo pitanje za hrabrog simu )
Lepa kolekcija, uz želje da se kutija što pre napuni.
Za Siminog i mog časovničara imaš preporuku na PP.
To je entuzijazam-4 sata i kutija sa 12 mesta.
Pridružujem se želji da se što pre popuni.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
cestitke i od mene za kolekciju a ja nemam vise mesta u mojoj kutiju
seiko je top
Pozdrav svim! Imam stari komandirac Заказ МО CCCP 17 kamenčića ali ne znam ništa o njemu.
Ako može neko da mi napiše koje su ih godine pravili i ponešto još o njemu.Sat mi je ostavio deda davno,ja ga imam sigurno 15-tak godina.I da ,piše na poleđini broj 944904 šta to znači?
Ovaj što je na lošijoj slici je moj a ovaj drugi je sa neta da vidite o kojem se modelu radi.
gliggorije
Sat je pravljen osamdesetih godina prošlog veka.Rađen je po ukazu ministarstva odbrane SSSR-a i deljen uglavnom vojnim licima.Mehanizam je 2414.Tolerancija -20/+60 sekundi na dan.Dosta robustan i izdržljiv mehanizam.Savetovao bih ti da ga (ako već nisi) odneseš kod časovničara na podmazivanje i ako to budeš radio svakih 5-6 godina,bićeš u prilici da ga i ti ostaviš svojim unucima.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Hvala drugari,niti jedan sat od ta 4 nisam ja kupio,tako da je sad red malo na mene da malo kupujem satove i zato sam uzeo kutiju sa 12 mesta,trebace...
Hvala Vladane! Nosio sam ga ko da majstora pošto je bio pokvaren točkić za navijanje,nadam se da je i podmazao mehanizam. Još samo da nađem staklo za njega pošto sam na ovom morao krpiti jer mi je majstor rekao da je to teško naći.Ja nastavljam dalje istrazivanje
Bookmarks sajtovi