Reci mi samo posto i sam razmisljam o kupovini steinhart ili debaufre sata sto je u sustini isto,da li si zadovoljan sa svojim satom,i zamolio bih nekog ko se susretao sa ovim firmama da mi da savet sto se tice kvaliteta.
Reci mi samo posto i sam razmisljam o kupovini steinhart ili debaufre sata sto je u sustini isto,da li si zadovoljan sa svojim satom,i zamolio bih nekog ko se susretao sa ovim firmama da mi da savet sto se tice kvaliteta.
2 sata koja su me dobro služila i služe još uvijek!
Romanson sam kupio prije ~ 12 godina,a Seiko sam dobio prije ~ 6.
Seiko je napravljen 1991.,a ja sam mu 3. vlasnik(koliko znam,ništa mu sem baterije
nije mijenjano)!
Ako bude sreće,doći će još 2 satića u skorije vrijeme!
Već smo nešto diskutirali o tome ovdje. Da, vrlo sam zadovoljan satom! Imao sam visoka očekivanja jer sam izvršio detaljnu istragu prije kupovine a svugdje naišao samo na hvalospjeve i pozitivna iskustva. Sat ispunjava sva moja očekivanja i više.
Što se tiče kvaliteta ja mislim, da se radi o izuzetnom kvalitetu u odnosu na cijenu. Istina je, da mogu pronaći nekoliko zaista malih imperfekcija (koristeći lupu ako si "bolesna" cjepidlaka kao ja) ali su totalno zanemarljive a možda čak to i dodaje karakter satu. Teško je pronaći mekanički sat koji za takvu cijenu (350 EUR) nudi sve što imaju Steinhart satovi uz takav kvalitet. A i njihov "customer service" izuzetan je. Uvjeren sam, da mi to nije poslednji Steinhart sat.
Doxa Trofeo
Zodiac Deep Reef
G-Shock AWG-100
Steinhart Nav B-Uhr II
Getat Radiomir Homage
Ja juce kupio ovu Raketu, pa da podelim rados' s vama. Radi odlicno, malo da se ispolira staklo i bice kao nova!
Ovo sam nasao o mehanizmu:
2628.H
Mechanical lever movement
Manual winding
Diameter 26 mm
Jewels: 19
Functions: hours, minutes, seconds, day, date
Shock protection
Frequency 18000 vph
Power reserve ~35 hours
Dalibore, odlični satovi. Šteta što fotka Romansona nije malo oštrija.
Simurgh, čestitam na kupovini. Sat zaista izgleda jako dobro.
Simo, prelepa raketa.
Gde si je kupio? Cena ako nije tajna? Jesi li je nosio ovih dana, kako se pokazala? Merio možda odstupanja?
Pozdrav
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Hvala, dragon Kupio sam je na pijaci Zeleni venac u bg, a cena je bila celih 600 din, sto je stvarno neverovatno s obzirom na to da je zaista kao nova, osim sto staklo ima dve-tri ogrebotinice, i sto je krunica malo izguljena, ali pretpostavljam da staklo moze da ispolira a krunica da se zameni. Nisam jos merio odstupanje, ali na nekom od ruskih sajtova sam nasao da je odstupanje ovog mehanizma od -20 do +40 sekundi. Za sada radi odlicno!
@Dalibor: imam takav Seiko chronograph iz 2001, to mi je omiljeni satic. Postavicu sliku ovih dana.
600 din? Prosto je neverovatno po kojim cenama se prodaju ovi lepotani i to još u ovako očuvanom stanju. Deklarisana odstupanja mehanizma su manje bitna, ovi satovi znaju da budu izuzetno precizni, zato me je i interesovalo. Mada, za relativno star sat čak i da je odstupanje na samoj granici deklarisanih vrednosti, rezultat bi opet bio odličan.
Moram ti priznati da mi se sat izuzetno sviđa i mislim da je zaista lep dodatak kolekciji. Još jednom čestitam na kupovini.
Pozdrav
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Bookmarks sajtovi