Hvala!
Da, nameravam da se pozabavim njime.
Na satu je sve originalno, brat kaže da je tačan i da sa jednim navijanjem drži više od dana (znaću tačno sutra) i zaista bi bila šteta da se ne sredi.
Prvi korak je da se odradi servis kod dobrog majstora (svaka preporuka je dobrodošla, može i na PP).
Sat je stajao u fioci poslednjih 20 godina, i biće mu potrebno makar detaljno čišćenje i podmazivanje.
Iako na fotografiji koju sam postavio možda ne izgleda tako, nikl na kućištu je u dobrom stanju, uz sitne ogrebotine koje se uživo jedva primećuju.
Krunice na samoj ivici imaju vrlo tanku mesinganu liniju, ali i to je skoro neprimetno.
Tamni prsten je jedino na čemu se zaista vide tragovi upotrebe. Materijal deluje prilično mekano pa je izguljen, crna boja se na nekim mestima skinula (najviše kod krunica, verovatno zbog navijanja) i vidi se mesing. Ne znam da li je ovo boja ili neka vrsta galvanizacije, i kako bi bilo najbolje da se vrati u prvobitno stanje.
Što se kaiša tiče, baš gledam više vrsta Nato kaiševa, ali mi deluje da bi mu najbolje legao najjednostavniji crni (slika istog sata sa neta):
Ipak, uradiću sigurno simulaciju nekoliko različitih kaiševa u Photoshopu, pre nego što naručim kaiš.
Bookmarks sajtovi