MMario posebno ti je dobra ova poslednja fotografija. Dobar si ugao uhvatio
Dobar je i sat, nije tako napadan kao Bretlinzi u proseku. Fin je, malo diskretniji.
MMario posebno ti je dobra ova poslednja fotografija. Dobar si ugao uhvatio
Dobar je i sat, nije tako napadan kao Bretlinzi u proseku. Fin je, malo diskretniji.
Stignem malopre sa puta, i zateknem u sandučetu Indijca, naručenog pre 3 nedelje.
Mislio sam da bi HMT Jawan ("jawan" = "pešadinac" na Hindiju) lepo izgledao na zelenom NATO kaišu, pa sam naručio jedan... a i nema smisla da nemam ni jedan sat iz za koju godinu najmonogoljudnije zemlje na svetu.
Pri tome sam baš vodio računa da uzmem onaj sa arapskim ciframa, pošto su oni koji imaju rimske, ili kombinaciju rimskih i arapskih, previše natrpani za neki "kao vojnički" sat.
Čak sam napisao i email prodavcu da proverim da li su fotografije originalne, i dobio potvrdu da je sve u redu (valjda, pošto je to neki drugačiji Engleski jezik)... i na kraju sam dobio sat ipak sa rimskim ciframa
Ali dobro, šta je tu je. Napisao sam sada jedan ljuti email... na koji ne očekujem bilo kakvu reakciju.
Da ga ganjam preko eBay-ja je bez veze, a i mrzi me da sat vraćam u Indiju.
Inače, sat je stigao veoma dobro zapakovan (kartonska kutija, puckavo pakovanje, plastična kutija, kuglice stiropora, plastična kesica... i unutra sat). U odličnom je stanju - sem 2 jedva vidljiva traga otvaranja poklopca, sat je potpuno nov. Ima i nov, lep i veoma nekvalitetan kaiš.
Testiraću ga ovih dana, ali ne očekujem da ima neki veliki problem sa tačnošću.
Ipak je u pitanju licencni Citizenov mehanizam, koji Indijci rade još od 1962.
Mislim da više od ovoga i ne može da se očekuje za 17 EUR, u šta je uključena i isporuka sa drugog kraja sveta.
Mr D
Čestitam!
Za te novce sat nema zamerku
A kućište...Čelik ili...?
ZAJEDNO SMO SKUPA!
uuu kako je lep, mora da je savrsen
cestitam
Hvala Milane, uzivo je dosta lepsi. Prilicno je masivan, 43mm kuciste bez krunice i visina 16mm. Taman koliko moj zglob moze da iznese. Ali da ne bude sve savrseno sat ima jednu manu, a to je da nema iluminaciju ni na markerima ni na kazaljkama. Ostalo je sve odlicno.
Markoni
Super je Certina.
Čestitam!
ZAJEDNO SMO SKUPA!
super a vidim ima tahimetarsku skalu, je l znas mozda kako ona funkcionise i cemu sluzi, trazio po forumu i ne mogu da nadjem, mnoogo satova je ima
Hvala Vladane!
Milane sto se tice tachymeter-a, nisam ekspert i nisam to nikada ni koristio, ali mislim da u sustini ima dve funkcije, a to su da se meri predjena distanca i brzina kretanja.
Poslednja ispravka: Markoni BG (25.5.2014. u 11:37)
Bookmarks sajtovi