@watchmag
Prava klasika čovječe-posebno digitalac!!!
@watchmag
Prava klasika čovječe-posebno digitalac!!!
Watchmag01, lepa kolekcija Seiko hronografa... Samo da ih ušminkaš, što kažeš, i biće odlični.
Ja sam do nedavno pratio aukciju za jedan Seiko 6138, tzv. panda i planirao da ga kupim al sam se nadao da će vlasnik da mu spusti još malo cenu... Nažalost, izgleda da se ili prodao ili je prodavac rešio ipak da zadrži sat za sebe obzirom da se sat više ne pojavljuje na aukciji.
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Poslednja ispravka: dragon (4.8.2010. u 19:39) Razlog: 2 uzastopne poruke
Evo moje nevelike "kolekcije", na zalost slikane mobilnim telefonom:
YPON... Neki Kinez, placen 800 dinara, koristim ga kada se rekreiram. Za jedan kineski sat, ima odlicno napisano upustvo na engleskom.
Fossil Speedway (Blue kolekcija). Iako neki kritikuju Fossil po pitanju kvaliteta, ja sam sa ovim vrlo zadovoljan. Nosim ga vec pet godina, besprekorno radi. Lepo je obradjen, nema nekih zazora ili nekvalitetnijih materijala. Vodootporan je. Cenim da je neka Miyota unutra.
Sat koji sam nasledio od dede . Kompletno ime je "Swiss Accurex De Luxe", a unutra se krije ETA samonavijajuci mehanizam sa 25 dragulja.
Stigao je jos jedan clan kolekcije
Posto je neko ranije na forumu vec postavio opis slicnog sata necu da ponavljam sta je tamo napisano, jer sve isto vazi.
Sat je uzivo prelep i slike to stvarno ne mogu da docaraju. Citizen je posvetio neverovatnu paznju detaljima. Kada se sat posmatra iz daljine vidljive su samo kazaljke i oznake za sate, a ostali detalji su neprimetni, tako da je izuzetno lako ocitati vreme bez obzira sto brojcanik na prvi pogled deluje pretrpano.
Prsten oko sata (ne znam kako se kaze na srpskom) pruza zaista mnogo dodatnih funkcionalnosti. Moguce je raditi deljenje, mnozenje, kvadriranje, korenovanje, konverziju jedinica: kilogrami u funte, kilometri u milje i jos gomila stvari od kojih vecinu ne razumem. Najkorisnije mi deluje mogucnost da se vrlo jednostavno i brzo konvertuju, dinari u evre i obrnuto. Ovo naravno vazi za bilo koju valutu, a potrebno je samo znati trenutni kurs. Moze se koristiti i za merenje proteklog vremena kao kod ronilackih satova. Ja npr. koristim broj 60 na spoljnom prstenu koji je oznacen crvenom bojom kao oznaku za pocetak.
Poslednja ispravka: KLL (9.8.2010. u 19:23)
Odlican je Citizen. Bas izgleda pregledno, a vidim da luminacija radi perfektno.
@KLL Dobrodosao u Citizen owners club
Prelep Nighhawk , cestitam ti na kupovini i da ga u zdravlju nosis!
Pitanjce:da li se kod tebe krunica sata odvija ili se samo izvlaci?
Who's your daddy?
Hvala na cestitkama. Mnogo mi je drago da sam postao clan takvog kluba
Krunica se usrafljuje.
U vezi ovog sata mi se ne svidja dosta toga, nema dan u nedelji, nema hronograf, nema power reserve indikator... Kupio sam ga samo zato sto izgleda toliko dobro. Stvarno ne moze da se poredi kad se uzme u ruke i kad se gleda na slikama.
Inace sat sam kupio nov, od clana 'bad karma' za 200e. Ima ga i na www.satovi-online.com
P.S.
Ako nije trebalo da napisem ovo gore neka neko od moderatora edituje poruku, da ne ispadne da reklamiram i sl.
Hvala na odgovoru. Ja kad sam kupovao Citizen as4020-28e , bio sam ubedjen da se isto odsrafljuje ali sam pogresio.
Who's your daddy?
I ja se pridruzujem cestitkama, inace sam veliki ljubitelj nighthawk-a, sat je stvarno prelep, u zdravlju da te sluzi.
E sad bih te samo zamolio u koliko je moguce ( posto sam i sam vlasnik citizena ) da nam kad budes nasao malo vremena opises kako radis pomenuta konvertovanja pomocu "prstena" verujem da bi mnogima koristilo. Naravno zamolio bih i druge koji poseduju iste vestine da se ne ustrucavaju...
Hvala.
Pozdrav...
Bookmarks sajtovi