Serb, ako nije tajna koji je fotoaparat u pitanju i u kolikoj mjeri i da li si uopste korisitio Photoshop ili neki drugi
photo editor.
P.S slike su vise nego fenomenalne
Printable View
Serb, ako nije tajna koji je fotoaparat u pitanju i u kolikoj mjeri i da li si uopste korisitio Photoshop ili neki drugi
photo editor.
P.S slike su vise nego fenomenalne
Naravno da nije Darko:) Imam Nikon d70s, a ove fotke sam radio sa Sigma objektivom 70-300 milimetara:) U ovom slucaju koriscen je PS, i to da ocistim fotku od prasine , dlacica , koje se okom cesto nevide, ali preko objektiva da. Nikakva posebna obradjivanja nisam radio:) Inace od programa koristim jos Lightroom (pored PS), koji je poprilicno lak za rad a daje odlicne rezultate ( mnogo lakse za pocetnika LR da radi nego PS).
Hvala za pohvale, ali jos vidim par mana , ovih dana se nadam da cu uraditi pravu studisku fotku sata, nabavio sam neka pomagala:)
Otac od mog druga se takodje ozviljno bavi fotografijom mislim da ima cak i isti model fotoaparata, izgleda sa svako ko se ozbiljnije bavi fotografijom ima neki Nikon fotoaparat valjda su jedni od najboljih na tom polju.
Fotografija mi se cini kao veoma lijep ali i dosta skup hobi.
Nikon i Canon su po meni najbolji :) Pa jeste dosta je skupa oprema, nesto slicno kao hobi satova:D
Da. Za razliku od satova, u svetu ozbiljnije fotografije (dSLR aparati) postoje samo 2 prava proizvođača - Canon i Nikon.
Ovi Japanci čvrsto drže primat, bez mnogo šanse da im se neko drugi (Sony, Olympus, Fujifilm...) u dogledno vreme primakne.
Ko je bolji, teško je reći - vodi se rovovska borba u svakom cenovnom segmentu.
Ja sam lično "Canon-ista" (i to ne može lako ni da se promeni, pošto su objektivi vezani za standard proizvođača) i Canon je imao primat u srednjoj klasi fotoaparata do pre 3-4 godine. Tada je Nikon napravio pravu ofanzivu i trenutno nudi više za isti novac, mada izgleda da se to upravo menja.
Kao i kod satova, i ovaj hobi je skup.
Komplet opreme pristojnog kvaliteta za većinu amaterskih primena može da se nabavi i za ispod 1000 EUR, ali oni koji se bave ozbiljnijom sportskom fotografijom mogu bez problema da potroše i nekoliko desetina hiljada EUR očas posla.
Eto. Dosta off-a od mene ;)
Evo da i ja dam neki doprinos ovoj temi sa svoja dva satica u nekoliko slika
Prilog 59397Prilog 59398Prilog 59399Prilog 59400
Nisu bas neke profesionalne ali sam se potrudio:D
jos malo...
http://i1097.photobucket.com/albums/...psacc4a772.jpg
onda jedna Spijunka...
Milane svaka cast za slike Omega je stvarno prelijepa a i sama slika je vrlo zanimljiva iako bas i ne kapiram sta je ovo u pozadini:D.
Moze li jos neka lijepa slika ovog Zenith-a ali u cjelosti, o njemu stvarno nije potrebno trositi rijeci:adore:
Poceo sam ozbljnije da se bavim fotkama, pa evo jedne probe sa novim instrumentima, ako bolje pogledate ovu fotku videcete da je svetlo ravnomernije na celom satu, i da nema prasine kao na prethodnim fotkama:)
http://www.svetsatova.com/forum/memb...-obradjena.jpg