nemam nista pametno da dodam, rekose ljudi sve, s akcentom na postove @Dzonija i @nicknamea!
ipak, ja ne bih preporucio kupovinu polovne opreme u pocetku, dok ne udjes malo u stos i ne vidis sta treba sve gledati (osim ako imas nekog pouzdanog od koga bi uzeo, a tu spadaju i oglasi na Dizajn Zoni! ).
iako sam canondzija, ja bih preporucio istovi sto i @tolarbo - nikon d90, imao sam prilike da ga malo koristim i odusevio se! naravno, ako neko moze da ti donese iz US, proci ces mnoooooogo jeftinije, da ne kazem duplo, tj. dvostruko.
jole777 kaže:
Vladane ovde mozes da nadjes ono sto trazis:
Recommended Cameras
Pozdrav.
vezba stvara majstora
Ova tematika je teza nego izbor sata! Vidim da ima sjajnih poznavalaca ove oblasti. I nickname je dobro opisao situaciju, slazem se sa svime. Jedino smatram da se tesko moze porediti tzv idiot sa dslr aparatom. E sada ko fotografise ima mnogo uticaja. Nekoo je vec negde napisao da ce dobar fotograf napraviti bolju fotografiju i sa najlosijim aparat, nego los fotograf sa najboljim fotoaparatom. Tako je i ovaj covek sa linka Peky napravio sjajne fotografije mobilnim telefonom. Ali ako se pogleda njegova galerija i ostalih fotografija vidi se da je covek neverovatan talenat. Posto je Vladan pitao za preporuku oko DSLR aparata, moja je preporuka Nikon D90 ili Nikon D80 i neki bolji objektiv.
D80 ima CCD senzor koji se muči sa ISO većim od 400. D90 ima sjajan CMOS senzor i daje sjajne rezultate i na ISO1600 koji je realno potreban.
Da tacno je. Ali tesko ce uklopiti u 500e Nikon D90 i neku bolju optiku, zato sam prepurucio kao rezervnu varijantu D80. A ne verujem da ce Vladam mnogo slikati sa vecim ISO od 400.
Uh, dobar highISO je "navlaka". Slikaće ne sekiraj se, samo ako to valja. Fotke sa blicem vs. onih samo sa ambijentalnim svetlom ne mogu da se porede. Ko kvarc i automatik
Inače, evo meni je aparat uvek na ISO1600 ovih oblačnih dana unutra. I sa f2.8 imam oko 1/30 shutter. Nedovoljno da fotkam decu koja jurcaju okolo. A neću da ih pržim blicem, to ne valja raditi njihovim osetljivim očima koje se još nisu potpuno razvile.
Isto tako predlazem knjige o digitalnoj fotografiji od fotografa Scott Kelby-sve 3 knjige-koje su i meni mnogo pomogle da napredujem i toplo ih preporucujem!E da, naravno da je kvalitet fotografija mnogo bolji sa dSLR aparatom nego sa kompaktom(zbog velicine senzora!), ali ko ne moze koristiti dSLR aparat u nekim situacijama onda odlicno dodje kao alternativa ovaj Canon G11. Nikon D80 bi se mogao naci do 500€(polovan naravno, nov vise ne postoji), a vec Nikon D90 polovan-tesko za te pare!(Meni je stvarno svejedno koji je aparat u pitanju, nisam zakleti Canondzija-svaki aparat je dobar na svoj nacin,Canon sam izabrao zbog bolje podrske objektivima!).
jole777 kaže:
Sam protiv svih........
Znaci Olympus...... caka je u velicini
.......^^ a tezak samo 362gr. DSLR koji moze svuda da se nosi bez problema
evo i linka na kome se vide high iso sposobnosti ovog malise..
http://www.dpreview.com/reviews/olympusepl2/page14.asp
Poslednja ispravka: d1d (14.2.2011. u 13:39)
Bookmarks sajtovi