Ivke1 kaže:
Iskreno sat je dobar, najviše me plašilo kako izgleda guma na prstenu ali mogu reci da to stvarno nije toliki problem. Sat je masivan, težak i fina je završna obrada. Jedina zamjerka koju za sad imam je kopča. Nekako izgleda jeftino i stvara osjećaj kao da je od nekakvog lima. Narukvica je teška, čvrsta, fino obradjena. Kućište takodjer na nivou, cifer odličan.
Takodjer vratio bi se na jedan drugi sat koji imam i koji mi se svidja ali kojeg nisam toliko cijenio. Smatrao sam ( da li pod utiskom onoga sto sam čitao ili ko zna šta) da nije vrijedan svoje cijene. Mislim na Tag Heuer Carrera calibar 16. Tag sam poredio sa Rolexom i ML koji je cijenovnog ranga 1400e. Utisak mi je bio da Tag nije ni blizu Rolexa i da je skorom kao ML. Sad sam uporedio Tag i Breitling (u mehanički dio ne ulazim) i mogu reci da su skroz drugačiji i sami modeli su drugačiji. Ali mogu reci kakav je moj osjećaj kad ih držim u rukama i ono sto vidim. Tag nije tako masivan niti težak ali kvalitet materijala mislim da nije ništa slabiji.
Obrada obadva sata je tu negdje, na Tagu je zamjerka prsten, sve ostalo je uredu. Sad kad ih gledam tu su negdje, u mehanizme ne ulazim- nisam stručan. Iskreno mislio sam prodati Tag, sad poslije poredjenja sa Brajom ne želim vise. Mogu samo reci da ako odlučite da kupite neki od ovih satova da je najbolje staviti ih na ruku. Ova dva sata koja sam poredio su istog cijenovnog ranga( oko 3500e) i mislim da su i tu negdje, svaki ima svoje prednosti i mane. Takodjer dodao bih da sat koji me bas impresionirao je ML. Ne spominje se puno po forumima i ne preporučuju ga ljudi toliko puno, mislim da prilikom kupovine sata ne bi bilo loše pogledati šta ML nudi.
Bookmarks sajtovi