Omega rules !!!
Čestitam
Sent from my SM-N770F using Tapatalk
Nakon dugog cekanja, napokon sleteo Stowa Flieger
Neki prvi utisci - meni je 40mm savrsena velicina. Bilo bi skroz dobro i 39 (da je Laco), ali vece od ovoga ne bih nikako. Zavrsna obrada je na nivou. Dizajn je nenametljiv i vojni, tako da nema bling detalja i poliranih povrsina, ali je svaki detalj savrseno izveden. Stampa je neverovatno precizna i brusene povrsine su odlicno uradjene. Kristal ima AR iznutra i super je sto je malo "domed", ali vrlo malo. Ta krivina nekako daje dodatnu dimenziju kad se gleda u sat, a nije previse napadno i ne dodaje debljinu. Inace je sat prilicno tanak, 10ak mm. Kazaljke su prelepo uradjene. Plavetnilo na njima je iz nekih uglova tamno plavo, a kad ih pogodi svetlost zasijaju svetlije plavo. Lepo je sto je sekundara dugacka skroz do spoljnog prstena i sto svetli skoro celom duzinom, osim kontra-balansa koji je crni i u obliku romboida koji se savrseno uklapa u romboid na kazaljci za sate kada predje jednom u minuti bas preko nje. Krunica je jako lepa i dobro lezi u ruci. Mehanizam je klasika 2824-2 top grade. Navijanje odaje zanimljiv utisak, skroz drugacije od seiko 6R15. Luminacija je odlicno uradjena, totalno je fora kao neki pilotski instrument (sto i jeste).
Ono sto mi nije bilo super ovako na prvu - kozni flieger kais se stilski uklapa uz sat, ali se slabije uklapa uz ono sto obicno nosim. Pogotovo braon. Uzeo sam i braon i crni flieger kais i ok su, nosicu ih ponekad, ali mislim da ce ipak najvise da zivi na nato i canvas narukvicama. Na slikama je Vario twill zeleni nato koji odlicno ide. Stigao mi je danas i takav slican od CNS koji je crno/plavi, to bi trebalo da ide odlicno uz brojcanik i plave kazaljke. Druga stvar koja bi mogla da bude bolja...pre su pakovali sat u metalne kutije, a sada su presli na medijapan koji je samo grubo obradjen, bez ikakve zavrsne obrade, boje ili presvlake. Verovatno je neka nemacka eko-friendly fora da pokazu kako je reciklirano, ali to bi moglo bolje.
Par sugavih fotki telefonom. Probacu da uslikam nesto bolje ovih dana.
Omega rules !!!
Cestitam kolega!
Pozdrav svima. Nakon dosta razmisljanja i cekanja da se skupi novac konacno je dosao red na moj prvi Seiko. Iako je prvobitno bilo u planu da kupim SSH045J1 ipak sam se odlucio za jedan drugi model, u pitanju je SPB097J1. Precnik kucicsta je 44mm, ima safirno staklo i pokrece ga automatski mehanizam 6R15 sa rezervom snage od 50h.
Čestitke momci, jako lepi satovi!!
Bookmarks sajtovi