Nakon dugog cekanja, napokon sleteo Stowa Flieger
Neki prvi utisci - meni je 40mm savrsena velicina. Bilo bi skroz dobro i 39 (da je Laco), ali vece od ovoga ne bih nikako. Zavrsna obrada je na nivou. Dizajn je nenametljiv i vojni, tako da nema bling detalja i poliranih povrsina, ali je svaki detalj savrseno izveden. Stampa je neverovatno precizna i brusene povrsine su odlicno uradjene. Kristal ima AR iznutra i super je sto je malo "domed", ali vrlo malo. Ta krivina nekako daje dodatnu dimenziju kad se gleda u sat, a nije previse napadno i ne dodaje debljinu. Inace je sat prilicno tanak, 10ak mm. Kazaljke su prelepo uradjene. Plavetnilo na njima je iz nekih uglova tamno plavo, a kad ih pogodi svetlost zasijaju svetlije plavo. Lepo je sto je sekundara dugacka skroz do spoljnog prstena i sto svetli skoro celom duzinom, osim kontra-balansa koji je crni i u obliku romboida koji se savrseno uklapa u romboid na kazaljci za sate kada predje jednom u minuti bas preko nje. Krunica je jako lepa i dobro lezi u ruci. Mehanizam je klasika 2824-2 top grade. Navijanje odaje zanimljiv utisak, skroz drugacije od seiko 6R15. Luminacija je odlicno uradjena, totalno je fora kao neki pilotski instrument (sto i jeste).
Ono sto mi nije bilo super ovako na prvu - kozni flieger kais se stilski uklapa uz sat, ali se slabije uklapa uz ono sto obicno nosim. Pogotovo braon. Uzeo sam i braon i crni flieger kais i ok su, nosicu ih ponekad, ali mislim da ce ipak najvise da zivi na nato i canvas narukvicama. Na slikama je Vario twill zeleni nato koji odlicno ide. Stigao mi je danas i takav slican od CNS koji je crno/plavi, to bi trebalo da ide odlicno uz brojcanik i plave kazaljke. Druga stvar koja bi mogla da bude bolja...pre su pakovali sat u metalne kutije, a sada su presli na medijapan koji je samo grubo obradjen, bez ikakve zavrsne obrade, boje ili presvlake. Verovatno je neka nemacka eko-friendly fora da pokazu kako je reciklirano, ali to bi moglo bolje.
Par sugavih fotki telefonom. Probacu da uslikam nesto bolje ovih dana.
Prilog 149057 Prilog 149058Prilog 149059
Bookmarks sajtovi