16011Likes
-
Re: Prinove u kolekciji
-
Član
- Reputacioni uticaj
- 10
Meni recimo nema ta opcija kad kliknem brz odgovor,da mi otvori sliku da ubacim.Ranije mi jeste bilo tako,dok se sajt nije promenio.Za ovo drugo,dodaj.rs i ostale mi trazi da otvorim nalog,pa da se ulogujem.
-
Napokon stize Orient Star, novogodisnji poklon samom sebi
Neki prvi utisci nakon sat vremena nosenja:
* velicina od 39x46mm i 10ak mm debljine je meni savrsena za svakodnevni sat ili za malo dressy sat kakav je ovaj. Savrseno naleze na ruku, izgleda skladno i udoban je za nosenje
* oblik kucista podseca malo na Seiko SARB, ali je za nijansu vece i meni se vise svidja sto nema onaj "chamfer" prelaz po obodu. Lugs su lepo zakrivljeni i prate ruku, kao kod SARBa. Izgleda nesto vece od SARBa ali dosta manje od snowflake koji je na papiru tek 1mm veci.
* narukvica mi je lepsa od svih jeftinijih Seika koji kostaju manje od 1k a koje sam imao priliku da vidim uzivo. Slicna 5-todelna narukvica je na novim Seiko sharp edges modelima i na vecini Grand Seiko modela preko 2k. Kombinacija brusenih i poliranih elemenata mi je nekako prefinjena sa ovako tankim poliranim elementima. Endlinks izgledaju da su od punog metala ali nisam 100% siguran. Kopca je otprilike kao na Seiko SARB, sa 3 microadjust pozicije nasuprot SARB-ove dve, inace ni bolja ni gora od Seiko.
* kazaljke su mi ovde lepse nego kod seika. Imaju 3 povrsine, gornja brusena i bocne polirane. Indeksi imaju isti finish sa tri povrsine osim rimskih brojeva koji su polirani celik.
* luminacija je prilicno slaba ali to je nekako i ok i ocekivano
* anti-refleks je prilicno dobar, safirno staklo se ne vidi pod vecinom uglova i citljivost je odlicna.
* cifer cu porediti sa snowflake Seikom kog imam posto je njemu mozda slicniji. Trebace mi neko vreme da se naviknem i na rimske brojke i na boju i teksturu. Puno toga se desava na ciferu, ima razlicite teksture na razlicitim mestima. Boja je malo vise krem/slonovaca. Sve to ga cini malo vise dressy i od snowflake i od SARBa.
Poredio sam ga sa SARB-om posto je to popularan model koji je slican i cesto ih ljudi stavljaju u isti kos.
Evo i brzinskog clipa. Uslikacu sledeci vikend nesto lepse, nadam se. Stavicu tad i detaljniji opis.
https://youtu.be/Jg6u1OzGZzc
Poslednja ispravka: bancika (10.1.2021. u 17:43)
-
Čestitam!!!
Omega rules !!!
-
Stariji član
- Reputacioni uticaj
- 11
meni se OrientStar veoma svidja, i odusevim se kad ovako na forumu, pa jos kao prinovu, saznam za neki model. Puno srece i zadovoljstva sa novim satom.
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
-
Član
- Reputacioni uticaj
- 8
-
Čestitam Bancika!
Baš lep dres sat.
Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
-
Čestitam
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
-
Ja već neko vreme svima koji me pitaju kažem da je ORIENT best buy odnos dobijeno uloženo je mnogo bolji nego kod drugih i zato užvaj banicka u satu prelep je
-
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi