Odličan roman. Preporuka.
Teaser
Ostale su na polici
Na žalost, zbog kaiša ne mogu da lepo namestim sat.
Skoro svi na okupu. Neke pozajmio i nikad vraćeni, a ne znam kome
Prvo pročitan Mort (3. razred gimnazije). Pročitan u cugu, celu noć se smejao, keva dolazila da vidi šta mi je, htela da me testira da nisam nešto duvao.
Posle toga se navukao
Poslednja ispravka: RUS (1.3.2016. u 7:10)
Lekar mi je prepisao da jedem malo ali često. Ono malo mi polazi za rukom, ono često mnogo teže (Magnus&Bunker)
evo je jedna polovina moje biblioteke, isključivo moje, jer sam ja ove knjige kupio i čitao...tu nisu udžbenici, njih ne računam u biblioteku
doduše ovo je kad sam imao 25 godina, pre dve godine, sad je narasla diskretno
Ko nije čuo o radnji ovog romana, kakav bi bio svet da su Nemačka i Japan pobedili u Drugom svetskom ratu. I naravno sat Japanac
Mali off, ali kad smo već kod biblioteka.
Pre sad već 13 godina, dogovorimo se supruga (tada devojka) i ja da svake godine kupimo bar 5 knjiga. Kako smo tad bili studenti, budžet je bio ograničen studentskim kreditom i stipendijom, ali smo uspevali da povećavamo biblioteku, svako sa svojim knjigama ( jer nam se ukusi po tom pitanju apsolutno razilaze).
Sve je išlo lepo do 2007. godine kad smo krenuli na more u Hrvatsku i usput svratili na par dana u Zagreb. U knjižari naletim na skoro ceo serijal Dine, cena sitnica, 25-30e po knjizi.
Pogađate? To leto nismo otišli na more, vratili smo se iz Zagreba sa knjigama.
Nije mi preostalo ništa drugo, nego da je na taj dan sledeće godine oženim. A za poklon sam od nje dobio
Lekar mi je prepisao da jedem malo ali često. Ono malo mi polazi za rukom, ono često mnogo teže (Magnus&Bunker)
divna priča stvarno eto lepo je pročitati ovakvu priču o razumevanju
koliko knjiga vam broji vaša biblioteka, ja knjige ne iznajmljujem nikad, ili kupim odmah ili kupim kasnije
nisam više od dve godine nijednu knjigu pročitao
Zajedničkim snagama kupljenih imamo oko 160, a ja imam još nekih 1100-1200 koje sam nasledio od pokojnog dede.
Naše su uglavnom naučna i epska fantastika i pisci poput Hesea, Umberto Eko, Markes, Koeljo (pogađajte koje su čije knjige), a od dede mi je ostala svetska književnost (da ne kažem Rusi ) i dosta enciklopedia. Za njih, na žalost, nemam mesta u stanu.
A to kada sam pročitao zadnju knjigu me je sramota da kažem. Ima sigurno 5 godina ( ne računam stručnu literaturu).
naravno i ja samo stručno, nemam nameru ništa više da čitam bar narednih 20 godina, izuzev stručnog
da, da Koeljo i Markes, sto godina samoće ti je omiljena knjiga sigurno
Ja bih više voleo da malo odmorim mozak od stručne literature. Poslednje tri godine me ubiše u pojam, a nema izgleda da će ni narednih 10 biti bolje.
Bookmarks sajtovi