Bolja, nekako... ovi sto se bolje razumeju ce ti mozda biti od vece pomoci
Bolja, nekako... ovi sto se bolje razumeju ce ti mozda biti od vece pomoci
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Opet je podeksponirano. Probaj da staviš ceo setup bliže prozoru, a onda da sa druge strane vratiš svetlo na sat sa nekim belim papirom ili čime god.
Drugo, glavna stvar bi trebao da bude cifer, neka on dominira fotkom (sad je to kaiš, koji je još i utopljen u crnilo i ne vidi se). Ja bih ga okrenuo ka gore, a onda ga fotkao pod pravim uglom ili sa strane itd. Naravno, kad hoćeš da istakneš kaiš ili narukvicu, onda ih odvojiš pa to u prvi plan.
orient je extra
Kad kazes poeksponirano, mislis da treba da bude svetlija fotka? Upravu si da sad kais dosta dolazi do izrazaja
Sad cu probati da ti objasnim kako moj studio izgleda, sa desne strane sata se nalazi kutija u kojoj se nalazi halogena lampa koja je pokrivena sa "mlecnim" staklo (sam sam pravio ovu skalameriju), sa leve strane sata se nalazi stiropor koji daje kontra svetlo (u meri u kojoj moze), i sat se nalzi na belom hamer papiru Ja ako pustim duzu ekspoziciju, fotka ce skroz izgoreti , otvor blene je f 11....i ovako mi je desna strana kucista malo izgorela.
Poslednja ispravka: Serb (23.8.2012. u 0:49)
Serb da ja tebe pitam nešto konkretno. Da li si se ti to ponovio Orient-om a nehvališ se ?? Znam da si se ranije raspitivao o tom modelu, čini mi se za brata ali nisam više siguran . Dakle, tvoj li je ??
Nije moj brat ga je uzeo I imam samo reci hvale o satu, mada smo se zabrinuli bili u pocetku, imao je veliko odstupanje kad je stigao, pa smo kontaktirali prodavca, koji je rekao da ga 2 puta ispraznim skroz i da ga posle nosi normalno. Sad je odstupanje 3 sec dnevno. Narukvica je odlicna i jako je tezak, nikad tezi sat na ruku nisam stavio
druze reko ti ja za tacnost.bice jos tacniji videces
Juce se vratih iz Zajecara dunavskom magistralom. Imao sam nameru da vam slozim jednu foto-reportazu. Na zalost nije ispalo onako kako sam zamislio jerbo kasnih u polasku te ne imadoh vremena da sve na tenane obavim kako sam planirao. Enivej, ponesto sam i uslikao. (Manje ili vise uspesno.) Dosta toga sam fotografisao u pokretu pokusavajuci da ne upadnem kolima u Dunav ili pazeci da se ne strmeknem sa ruiniranih bedema Golupca. Svakome preporucujem ovu rutu jer su predeli prelepi, ima dosta istorijskih spomenika, a bogami i turisticke infrastrukture. Put je sasvim dobar i neopterecen.
Predjimo na ovaj bedni izgovor za fotografsko umece:
Prvi pogled na Dunav na ulazu u Donji Milanovac:
Crkva na rumunskoj strani koja dominira svojom belinom (na fotki to uposte nije dovoljno izrazeno) i skretanje za arheoloski lokalitet Lepenski Vir, koji sam planirao da posetim, ali zbog kasnjenja morao sam to ostaviti za drugi put:
Brodovi na Dunavu:
Samo nam Don Kihot fali (rumunski vetrogeneratori na domak Golupca:
Prilog 34334
Nekakva izmaglica kroz koju se probijalo zalazece sunce.
Sjajno za videti ali avaj, nisam uspeo da docaram ni delic:
Najvise sam se zadrzao u Golupcu (Golubac_fortress ):
Kod Golupca je Dunav najsiri. Ne znam koliko je sirok, ali izgleda ko morski zaliv.
Ko je rek'o more?
Prvi pogled na tvrdjavu: (van fokusa je i slikano je direktno u sunce, al sta da radim )
Podno litice na kojoj je "donzon" kula, plan tvrdjave (preuzet iz knjige Aleksandra Deroka: „Srednjevekovni gradovi u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori“ iz 1950.) i tunel kroz tvrdjavu:
Kule i bedemi I:
Too be continued.....
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Cesma (tj. samo tabla) posvecena Zavisi Crnom ( Zawisza_Czarny):
Topovska niska kula iz kasnijeg, turskog vremena, stepenice koje vode u njen podrum koji je pod vodom od podizanja HE na Djerdapu (da sam poneo lampu sigurno bih zasao malo dublje, ovako, to vam je to ):
Kule i bedemi II, alaski camac pod samim zidinama:
Verni pratilac:
End of part 2
Poslednja ispravka: anbeast (31.8.2012. u 12:23)
Bookmarks sajtovi