Neso, ovo je kanal Galovica, jel da?
Neso, ovo je kanal Galovica, jel da?
Tako je, na slici je kanal Galovica.
Slikao sam ga pre oko godinu dana, a sa desne strane se nalaze kuće koje pripadaju Vinogradskoj ulici. Inače, ovo je u blizini novobeogradskih blokova, tačnije blizu naselja Dr Ivan Ribar. Čuo sam da postoje planovi da se kanal očisti od hemijskog zagađenja i fizičkih nečistoća, premda i danas ima pecaroša koji ga posećuju.
Ostala je i poslednja slika. Lokacija: sremski deo BG, ali nije Zemun. Nije u pitanju Tošin bunar, Bežanijska kosa ili nešto slično, već jedan veoma urbanizovan deo grada kojim mnogi prolaze. Ulica iz koje se ova kuća može lako videti ima ogromnu frekvenciju saobraćaja.
Poslednja ispravka: Neša (24.10.2012. u 9:46)
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
ja sam na njemu odrastao ..pecali, leti se kupali a zimi klizali i igrali hokej..cak i danas moji drugovi iz detinjstva pecaju tu..
znaci ili Batajnica ili Surcin!
Ne, mnogo je bliže centru grada i nalazi se u veoma urbanizovanom delu.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
po pitanju (malobrojnih) domacih nemaca koji jesu zavrsili za vreme II rata u cetnicima: tacno.
broj ne znam, ali mi je jedan takav na osnovu braka utrcao u familiju pre rata, za vreme rata
dobrovoljno otisao u cetnike, zarobili ga nemci (!!!!!!!!!!!!!!) pa je kraj rata docekao u logoru
u nemackoj. logicno, posle rata ovde nije smeo da se vrati, i otisao je u kanadu, gde je, koliko znam
ostatak zivota proveo normalno.
eto, za jednog znam.
zanimljiva je knjiga ˝folksdojceri u jugoslaviji˝, ako te zanima problematika ...
Volim i ja da slikam.
1. Svilara, Pančevo, jan. 2012.
2. Tamiš, Pančevo, jan. 2012.
3. Pogled sa moje terase, Pančevo, apr. 2012.
4. Fruškogorski Maraton, apr. 2012.
5. Klisura reke Gradac, maj 2012.
6. Meandri Uvca, jul 2012
7. „Pusti snovi“, Γάιος, Παξός, avg. 2012.
Ove fotke nastale su uspomoć mog sirotog Ixusa koji posle nezgode na Sajmu (čitaj: „pao dole“) prikazuje samo "Lens error. Please restart" Tako da skupljam pare za novi aparat... izgleda
Poslednja ispravka: nwolfe (25.10.2012. u 2:30)
@nickname - Aaaa, Švica!!!
@nwolfe - Odlične fotke! Kupuj novi fotoaparat i slikaj dalje! Baš su super!
Poslednja ispravka: Shmizla (30.10.2012. u 0:00) Razlog: Dodatak
@Neso ubi me sa ovom fotografijom, ne mogu da se setim gde, ali imam sliku u glavi! Gde se nalazi ovaj 'sremski deo BG', da li nije negde kod Studentskog grada? pretpostavljam da se vidi sa autoputa.
@nickname dobar kadar
@nwolfe odlicna fotografija reke Uvac
cestitke i ostalima na lepim fotografijema, bas dugo nisam gledao ovu temu, sada sam malo uzivao u lepim prizorima.
Poslednja ispravka: tolarbo (30.10.2012. u 0:29)
Bookmarks sajtovi