Evo kratke reportaže sa puta do Srebrnog jezera i okolnih mesta...
Do Srebrnog jezera se stiže autoputem, skrene se ka Požarevcu i nastavi se putem ka Velikom Gradištu. Put ka ovoj destinaciji je specifičan - u blizini Požarevca okićen je kesama sa lokalne deponije.
Srebrno jezero pomalo podseća na beogradsku Adu - šetalište oko jezera, plaža i ugostiteljski sadržaji. Prijatno mesto gde se može utrošiti nekoliko sati, a van sezone, kada nema turista, svakako treba doći i uživati u miru.
Pre ulaska ili izlaska iz bilo kog ugostiteljskog objekta mora se platiti reket. Na slici se vide ljuti srebrnojezerski gonič i pobesneli srebrnojezersko-bengalski tigar, koji ga ubiraju od nedužnih posetilaca.
Posle plaćanja reketa, pije se kapućino u društvu arista, premda je ova slika i za Walterovu temu.
Ukoliko nema autobusa, tu su i tradicionalna prevozna sredstva.
Nedaleko od Srebrnog jezera, nekih petnaestak kilometara, nalazi se mesto Ram, koje je poznato po istoimenoj tvrđavi i skeli koja prevozi preko Dunava do banatske Palanke. Tvrđava se prvi put spominje 1128. godine, ali krajnje poreklo joj nije poznato. Poslednji put ju je obnovio sultan Bajazit II 1491. godine.
Ukoliko se zanesete i promašite centar sela, to baš i nije zdravo, jer ćete završiti u Dunavu.
Desno od centra nalazi se marina za ribarske čamce, kao i čudne kućice gde se drže mreže i ostali ribarski pribor. Jednu od kućica čuva dinosaurus.
Ako hoćete da stignete do Rama, preporučljivo je dobro gledati ispred sebe. Put je jednim delom zaista ovakav.
Ipak, ima i lepših deonica koje se mogu videti na putu kući.
Nadam se da vam se dopala ova mala reportaža
Poslednja ispravka: Neša (14.4.2013. u 22:25)
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Dopala !
Proslog 1. maja sam bio tamo, plus Golubac, plus Viminacijum.
Jedva cekam da idem opet...
vezba stvara majstora
Veoma lijepi modeli imao sam prilike da vidim i ove i slicne modele na nekoliko oldtimer karavana koji su znali prolaziti kroz Kotor.
Uvijek sam radije za Evropske automobile, American muscle me nikada nisu privlacili
"Trkač"
Od ovih sa slike bih najpre vozio auto čijeg potomka danas vozi Vladas. Doduše, i ostali autići su za medalju
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Alfetu? eh imam jos ja fotki ali jedan autic cuvam za kraj ono ko slag na torti
Dzoni fantasticna fotka, svaka cast
Bookmarks sajtovi