@Bursa-sve je to dobro, ali ja imam samo ovaj jedan Casio, znaci sve tri slike moraju biti samo ovog Casia? .Imam neki SK sat, koji mi je prestao raditi, njega vec ne bih slikao!I jos nesto, na nekim drugim forumima smo"uhvatili"neke bezobrazne koji su skidali sa neta fotke, a sakrivali EXIF(Exif je da tako kazem-dijagnostika fotke, kao auto kad odvezete na dijagnostiku da vidite sta mu je!).U Exifu su svi podaci o fotki;Naziv fotoaparata kojim je fotkano,expozicija, otvor blende, White balance......Ako bi se i napravilo takmicenje treba naglasiti da takmicari sacuvaju svoje fotografije na "Save As"(jer ce tako sacuvati se i Exif!), a ne na"Save Web"jer se desava da se izgubi taj Exif.Na mojim fotkama uvijek je vidljiv taj Exif kad se desnim klikom miša na fotku(View Image EXIF Data).I uvijek je fotkano sa dSLR Canon 350D ili kompaktom Canon Ixus 800 IS.(Ta dva aparata imam).Tako se ustvari i provjerava da su fotke autenticne, da nisu ukradene sa neta.Toliko, nadam se da nisam mnogo zakomplikovao?
Bookmarks sajtovi