Lekar mi je prepisao da jedem malo ali često. Ono malo mi polazi za rukom, ono često mnogo teže (Magnus&Bunker)
Mislim da ti neće biti teško da naučiš jer se vidi da imaš smisla. Evo na brzinu tri knjige za početak:
Škola fotografije,Đulijano Belić
Knjige imaš na dnu prva tri posta, a autor ih je napisao za početnike. Naveo da se mogu slobodno distribuirati pa sam zato i dao link da bude javan. Neke fotografije mu izgledaju amaterski, ali pravljene su samo zato da ilustruju neke stvari i bez estetskih ili umetničkih pretenzija. Doduše, kada uđeš u štos, kukaćeš na detalje za koje ćeš tek kasnije primetiti da su mogli da budu bolji. Evo da krenem od sebe - kod fotki sa brodovima koje sam postavio pomalo se nerviram što sam na prvoj secnuo skladište sa desne strane, a na drugoj rezervoar (ili šta je već) udara u ivicu slike. S druge strane, da sam ih uključio u kompoziciju, onda bih secnuo neki drugi element, pa ti vidi moje muke
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Nema na čemu, a ako mogu da nekako pomognem, slobodno se obrati.
Lookic, koju ljutu mašinu koristiš ako nije tajna? EXIF Viewer mi ne kaže ništa. Ovo moje je odradio Nikon D71000.
he,he sad ćeš da se zamisliš
Olympus epl-1 sa plastičnim kit objektivom.
Lekar mi je prepisao da jedem malo ali često. Ono malo mi polazi za rukom, ono često mnogo teže (Magnus&Bunker)
Uh, pa i neću se toliko zamisliti. Znaš kako se kaže - boj ne bije svijetlo (fotografsko) oružje, već boj bije srce (tj. oko) u junaka
Kad neko zna znanje, onda je svaka fotka dobra, a tvoje su mi zaista prelepe.
Hvala Nešo.
Daleko sam ja od stvarnog poznavanja fotografije, tek poneke osnove imam. Mora da se puno čita i vežba, a ja ne stižem ni ono što treba, a kamoli hobiju da se posvetim. Više je to sreća.
Onaj foto tapet sam, npr. bio u korpi dizalice (ona za zamenu ulicne rasvete) i pregledao konstrukciju mosta preko Studve (ili Bosuta, ne sećam se) u Moroviću kod Šida a bio je oblačan i maglovit dan.
Lijepe su ti fotke @lookic ! Uživanje ih je posmatrati!
"Širok osmijeh, zlatni zub....."
Sky, ti kako si krenuo, ima da postaneš veći stručnjak za fotografiju nego za ruske satove
Inače, motiv, kadar i boje su ti super
Bookmarks sajtovi