Strana 75 od 385 PrvaPrva ... 256571727374757677787985125175 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 741 do 750 od ukupno 3848
Like Tree18771Likes

tema: Uslikao, ovekovecio...

Istaknuti član Avatar korisnika tolarbo
    Član od
    11.11.2008.
    Lajkovi
    30323
    Reputacioni uticaj
    84

Određen forumom Re: Uslikao, ovekovecio...

Ovo vec podseca na pravu zimu
    Sjajne fotke, prosto covek ne zna koju da izdvoji. Pohvala za sve!

Član Avatar korisnika Clarissa
    Član od
    19.7.2011.
    Lajkovi
    711
    Reputacioni uticaj
    22

Citat tolarbo kaže: Pregled poruke
    Pohvala za sve!
    Hvala na pohvali !
    @Džoni
    Da postavim pitanje Džoniju, a naravno i ostalima koji se razumeju u fotografiju, ili imaju ove knjige.
    Šta mislite o njima i koja vam je pomogla, ako jeste ?Uslikao, ovekovecio...-2.jpegUslikao, ovekovecio...-1.jpg

Želeći da bar malo produbim svoje znanje iz ove oblasti uzela sam knjigu Dejvida Poga "Digitalna fotografija - priručnik koji nedostaje". U njoj sam našla dosta korisnih saveta. Na svoju sramotu, nisam znala ni šta znače oznake na točkiću npr. Tv, Av. P. Knjiga ide od samog početka, podele aparata, razbija neke zablude kojima trgovci privlače kupce, npr. onu o broju megapiksela, otkriva kako da se izračuna veličina senzora i sl.
    Tražila sam dalje, po internet forumima našla sam preporuke za knjige Skota Kelbija "Digitalna fotografija" (tri knjige). Uzela sam prve dve i razočarala se, autor kreće s neba, pa u rebra "Kako slikati cveće”, "Kako slikati svadbe" , koristi stručne pojmove, a pri tome ih ne objašnjava. Uz to se podrazumeva da imate DSLR aparat i gomilu ne baš jeftine opreme.
    Meni je knjiga Dejvida Poga mnogo bolja, saveti i cake koje otriva možete (ne sve, ali bar neke) postići i sa kompakt aparatom.
    Sve tri sam posudila iz biblioteke.
    "Vazduh trepti, kao da nebo gori. Da, sprema se oluja..."

Stariji član Avatar korisnika Dzoni
    Član od
    26.1.2011.
    Lajkovi
    7661
    Reputacioni uticaj
    22

Citat Clarissa kaže: Pregled poruke
    Hvala na pohvali !
    @Džoni
    Da postavim pitanje Džoniju, a naravno i ostalima koji se razumeju u fotografiju, ili imaju ove knjige.
    Šta mislite o njima i koja vam je pomogla, ako jeste ?Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	2.jpeg
Viđeno:	87
Veličina:	36,0 KB
ID:	16259Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	1.jpg
Viđeno:	85
Veličina:	61,1 KB
ID:	16260

.
    Ovako, sve tri knjige od Skot Kelbija imam i procitao sam ih pojedinacno oko 20-ak puta,(naucio ih vise napamet!), meni licno su pomogle sa nekim korisnim savjetima bas u vezi fotografisanja svadbi!Doduse, i od ostalih koji su se namjeravali tek uciti o fotoaparatima i fotografiji su dosta zbunjuce knjige, ja sam imao vec znanja pokradenog sa interneta, tako da je meni sve bilo jasno.U sustini su dobre knjige, ali ih treba redom čitati, od prve.Za ovu veliku knjigu ne znam, nisam je imao prilike pročitati, mada svaka knjiga koja se procita je sigurno korisna!Prosle godine kad sam isao u Niš sam ušao u jednu knjižaru i vidio jednu debelu veliku enciklopediju Sve o fotografiji, žao mi je što je nisam kupio(koštala je oko 50€!), ali sam je detaljno pregledao u knjižari na opšte nezadovoljsto radnice.....U knjigama Skot Kelbija ima dosta korisnih savjeta koji se mogu primjeniti i na fotografisanje kompaktom, kao i nekih tutorijala sa neta vrlo korisnih....
    Clarissa likes this.

Moderator Avatar korisnika sima hrabri
    Član od
    16.12.2009.
    Lajkovi
    3874
    Blogovi
    2
    Reputacioni uticaj
    140

Za sve koji zele da se malo ozbiljnije pozabave fotografijom, ja mogu da preporucim e-knjigu Djulijana Belica, koja se sastoji iz tri dela, i obradjuje, na vrlo jednostavan i razumljiv nacin, sve sto treba da znate, od tehnckih termina do kompozicije! Verujte, vise od ovoga vam za pocetak ne treba. A besplatno je.

1. deo - SVJETLO
    2. deo - FOTO-APARAT I BLIC
    3. deo - KOMPOZICIJA
    Poslednja ispravka: sima hrabri (9.1.2012. u 17:38)
    Citat jole777 kaže:
    Ne pali me marketing, placeni oglasi ni sportasi/glumci. Daj mi kakvu vintage Omegu, in house Seiko ili Sinn-a i meni je to sasvim dosta.

Stariji član Avatar korisnika Dzoni
    Član od
    26.1.2011.
    Lajkovi
    7661
    Reputacioni uticaj
    22

Citat sima hrabri kaže: Pregled poruke
    Za sve koji zele da se malo ozbiljnije pozabave fotografijom, ja mogu da preporucim e-knjigu Djulijana Belica,.... Verujte, vise od ovoga vam za pocetak ne treba. A besplatno je.

1. deo - SVJETLO
    3. deo - KOMPOZICIJA
    Bas sam poceo traziti po ext.HDD ovo sto si preporucio, ali si me preduhitrio...

Moderator Avatar korisnika VLADAN P
    Član od
    18.10.2010.
    Lajkovi
    18032
    Reputacioni uticaj
    282

Citat sima hrabri kaže: Pregled poruke
    Za sve koji zele da se malo ozbiljnije pozabave fotografijom, ja mogu da preporucim e-knjigu Djulijana Belica, koja se sastoji iz tri dela, i obradjuje, na vrlo jednostavan i razumljiv nacin, sve sto treba da znate, od tehnckih termina do kompozicije! Verujte, vise od ovoga vam za pocetak ne treba. A besplatno je.

1. deo - SVJETLO
    3. deo - KOMPOZICIJA
    Izgleda da ne radi link ka-Foto-aparat i blic
    ZAJEDNO SMO SKUPA!

Moderator Avatar korisnika sima hrabri
    Član od
    16.12.2009.
    Lajkovi
    3874
    Blogovi
    2
    Reputacioni uticaj
    140

probaj sad, trebalo bi da radi.
    Citat jole777 kaže:
    Ne pali me marketing, placeni oglasi ni sportasi/glumci. Daj mi kakvu vintage Omegu, in house Seiko ili Sinn-a i meni je to sasvim dosta.

Moderator Avatar korisnika VLADAN P
    Član od
    18.10.2010.
    Lajkovi
    18032
    Reputacioni uticaj
    282

Radi.......
    ZAJEDNO SMO SKUPA!

Istaknuti član Avatar korisnika tolarbo
    Član od
    11.11.2008.
    Lajkovi
    30323
    Reputacioni uticaj
    84

Ovi linkovi koje je postavio Sima su odlicni za sve koji pocinju ozbiljnije da se bave fotografijom. Osim teorije za dobru fotografiju je vrlo bitna vezba i jos vaznije da sami eksperementisete. Tako cete sami vrlo brzo doci do vaznih saznanja i shvatanja o fotografiji, a koja vam nisu bila tako jasna dok ste citali teoriju.

Član Avatar korisnika Clarissa
    Član od
    19.7.2011.
    Lajkovi
    711
    Reputacioni uticaj
    22

Drugari, hvala svima .
    "Vazduh trepti, kao da nebo gori. Da, sprema se oluja..."

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •