Planirana šetnja po Hajd parku, se zbog hladnog vremena pretvorila u neplaniranu posetu Muzeju istorije Jugoslavije. Evo i slika, izložba je zatvorena pre nekoliko minuta(muzej radi do 16). Posle sam kao prava drugarica obišla i ostatak muzeja, štafete, muzički instrumenti, nošnje... imate i tri sale sa oružjem ručne izrade, znam da se ne sme kačiti na forum, a nešto ga nisam ni slikala, ali ima zanimljivih stvari, ako hoćete recite da i to stavim. Satova, nažalost nema.
Muzej istorije Jugoslavije
post punk/fanzini/andergraund strip/alternativni video/performans/DIY/foto
"Vazduh trepti, kao da nebo gori. Da, sprema se oluja..."
voleo bi da sam ja ovo uslikao ali nisam ali lepo je za oko...
Hubble Bubble
Image courtesy ESA/NASA
A combined view of visible and x-ray light from a pair of NASA telescopes has helped astronomers solve a cosmic mystery: What caused the brilliant supernova that left behind this bubble in space?
Astronomers already knew that the supernova remnant 0509-67.5, seen above, is the product of what's called a Type Ia supernova, which involves a white dwarf star becoming so massive that it explodes. The most common explanation for a Type Ia is that a white dwarf gains mass by siphoning matter from a companion star.
But in this case, the sharp eyes of the Hubble Space Telescope and the Chandra X-ray Observatory couldn't find any trace of such a companion. Instead, astronomers think that SNR 0509-67.5 was formed when two tightly orbiting white dwarfs spiraled in toward each other and collided, destroying both stars in a cataclysmic blast.
next year at this time I'll be a millionaire
Ne znam da li ste juče posmatrali nebo nad Beogradom ? U jednom kadru mogli ste videti komad vedrog neba, pored njega crni oblak, a pored beli, pa sve to pomešano .
Evo kako to dočaravaju fotografije slikane mobilnim telefonom.
"Vazduh trepti, kao da nebo gori. Da, sprema se oluja..."
@ nikola.beograd
Odlične letnje fotografije. Hoćeš li nam odati o kom se lokalitetu radi? Gde si ih fotografisao?
@Clarissa
Ja sam baš juče komentarisala oblake nad Beogradom koje si ti ovekovečila. Mix "tmurnih i vedrih" oblaka.
@ Dzoni
Odličan uhvaćen trenutak "Cincibe na vugla"
Bookmarks sajtovi