Imam jedan vintage ERMI sat pa me interesira ima li još netko nešto slično. Proizvođač je
njemački ali čini mi se da je to neki tzv. mikrobrand.
Hvala.
Imam jedan vintage ERMI sat pa me interesira ima li još netko nešto slično. Proizvođač je
njemački ali čini mi se da je to neki tzv. mikrobrand.
Hvala.
Dobro dosao! Na zalost, ja sada prvi put cujem za taj brend iako na SAJTU stoji da postoje od 1932. godine. Mozda mozes njih direktno da pitas o svom satu ukoliko se ovde ne pojavi niko ko nesto zna o toj firmi?
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Poslednja ispravka: RUS (1.11.2014. u 0:59)
Evo kontaktirao sam mailom proizvođača i relativno brzo sam dobio odgovor. Mail prenosim u cijelosti
Dear Tihomir,
thank you for your e-mail.
Due to the matter, that this is s very old watch, we do not have the according paperwork anymore. We think, that the watch was produced short time after the second world war and it is with a mechanical movement from AS or ETA.
I am sorry, that I could not provide you more information about your watch.
Best regards,
Aline Glosse-Fleischer
Nisu Bog zna sta rekli, ali su bar nesto odgovorili...
Da, bar nešto. Čiji bi mogao biti taj AS mehanizam? Sat inače kad se navije funkcionira dobro nekih 5 - 6 sati a onda stane. Mislim da bi mu možda trebalo samo jedno dobro čišćenje. Ili se varam?
AS je u stvari Adolf Schild ili češće se pojavljuje kao A. Schild. Imali su vrlo interesantne mehanizme i stopili se sa ETA-om.
No time to lose
Morao sam baciti komentar!
Ernst Mitschele je bio na servisu i jedva sam čekao da bude gotov ali i dočekao. promijenjeno je staklo (bio pleksiglas sad je mineralno) krunica i sten su zamijenjeni, mehanizam očišćen i podmazan. Jako sam zadovoljan poslom, kad sam urara pitao za mehanizam rekao je da je divan.
Posve i totalno uživam. Što reći...
Ništa više za reći.
Nego.. Fotke?
ZAJEDNO SMO SKUPA!
A da i nama podelis to svoje uzbudjenje, barem preko fotki?
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Bookmarks sajtovi