Odlican tekst Sky, mada nas to vise ne iznenadjuje, moram priznati poslije duze vremena jedan bas kvalitetan autorski tekst.
Nisam ni ja znao da su imali sve ove satove, posebno su me iznenadili hronografi i diveri.
Vidim ima dosta satova koji podsjecaju na neke danasnje modele(odnosno vjerovatno se ovi novi ugledali na stare) recimo onaj jedan ronilac sa plavo-bijelim ciferom me bas podsjeca na danasnje H20 satove(i jos neke mikrobrendove koji gaje retro dizajn) i onaj model Depthmaster 500 ima plasticni prsten (shroud) koji danas gledamo na Seiko satovima.
I da izenadio sam se jednim elegantnim modelom iz onog prvog dijela teksta kojem na ciferu pise da je COSC sertifikovan(znaci i toga je bilo) A hronografi pored mehanizma i izgledom pomalo podjsecaju na Heuer modele.
Eto to bi bila neka moja zapazanja. Neso i ja sam vidio tekst sinoc iza 2 ali ipak sam sacekao jutro da natenane procitam. Svakako vrlo bogata istorija i steta bi bilo da se zaboravi jer iovako vrlo malo podataka ima na internetu(znam jer sam i sam trazio prije nekog vremena) tako da me ovaj tekst bas prijatno iznenadio.
Jos jednom hvala Sky
Evo da dopunim malo temu jednim oglasom za Nivadu, FS - VINTAGE 60s CROTON CHRONOMASTER AVIATOR SEA DIVER, VALJOUX 92 - RARE!!! Price drop sta mislite o cijeni meni djeluje puno, mada bas nemam ideju koliko se cijene krecu
Bookmarks sajtovi