Hvala svakako. Pogledacu moze li se sto ucinjet povodom slika mehanizma
Hvala svakako. Pogledacu moze li se sto ucinjet povodom slika mehanizma
Pronasao sam pre neki dan Lida rucni sat kod svoje pokojne babe u kuci, pa posto ne mogu da saznam o njima skoro nista na internetu hteo sam da pitam da li ovde neko nesto zna o tim satovima?
Postavi slike u visokoj rezoluciji i fotografiši mehanizam. Najbolje je da sat fotografišeš pravim aparatom u makro modu, jer mobilni telefon nije tome dorastao, a ovde je važan svaki detalj. Ne verujem da će biti nešto mnogo zanimljivih podataka, jer po svoj prilici je serijski rađen sat. Ukoliko ima pozlatu, to je nemoguće proceniti pomoću fotografije, već kod zlatara.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Zamolio bih za pomoc ako neko zna i moze da mi napise nesto vise o ovom satu. Na njemu je napisano pisanim slovima "Mogus", 21 JEWELS.
Sat je vjerojatno,sudeći po izgledu iz 70-ih godina. Proizvođač možda neki švicarski podbrand u ono vrijeme bilo ih je dosta. Slika mehanizma je uvijek poželjna kod identifikacije, ako te zanima materijalna vrijednost smatram da i nije neka.
Nije lako procjenjivati horoloske dinosauruse - na nasu zalost izumrle brendove, obicno manje manufakture koje su jednostavno iscezavale, nestajale... Ali se moze probati...
Mislim da se ovdje radi o satu starijeg datuma od sedamdesetim, pitanje je da li je jedno ovako rijetko ime uopste prebacilo i sezdesete, ali meni, barem dizajnom, najvese vuce na rane sezdesete, cak bih rekao i pedesete, ali, nazalost nesto s aplikacijom nije u redu, pa ne mogu otvarati ovako postavljene slike... a sudeci da se ovaj rijetki brend pojavljivao sa nedavno od strane danasnjeg vlasnika Stowe ozivljenim cuvenim pforzheimskim Durowe mehanizmom, najvjerovatnije je rijec o ostarjelom Svabi.
Poslednja ispravka: arch_m (25.2.2015. u 15:28)
Он сказал: "Поехали!"
Po svemu mi lici na sat iz ranih pedesetih,najverovatnije Nemacki
Volio bih da mogu malo detaljnije da ga pogledam, ali da, najvjerovatnije
Он сказал: "Поехали!"
Kućište je od njemačkog proizvođača iz Pforzhaima (RWAG) koji i danas postoji. Sat je vjerojatno neki stari njemački microbrand.
Bice da je istocna Nemacka i 60e godine. I ja imam GUB Glashite sa kucistem istog proizvodjaca.
Bookmarks sajtovi