Sat je iz 50-tih, pravio ga je Anker, iznad o stoje dve tacke, sto se na slikama ne vidi, odn. mozda se i na samom ciferu vise ne vidi, ali Mogus se pise sa dve tacke iznad o, sto je jedino vazno zbog izgovora.
Sat je iz 50-tih, pravio ga je Anker, iznad o stoje dve tacke, sto se na slikama ne vidi, odn. mozda se i na samom ciferu vise ne vidi, ali Mogus se pise sa dve tacke iznad o, sto je jedino vazno zbog izgovora.
Sat je sasvim sigurno 1940. imam negdje takav, no ne mogu ga naći, treba ga uguglati, naći će te isti.
Da li je to slika sata koji poseduješ ili slika istog modela sa interneta? Vidim da pitaš za restauraciju, a sat sa slike izgleda veoma očuvano.
Model sa brojčanikom u ovom stilu jeste star, a trebalo bi da ima mehanizam cal.27 od 15 rubina. Tissot je više godina proizvodio sat sa ovakvim brojčanikom i postoji u nekoliko varijacija. Ne znam šta bih mogao da ti kažem na brzinu o njemu, jer to je ipak serijski sat, proizveden u velikom broju primeraka, ali svakako da je nešto što treba sačuvati.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
На слици је мој сат. Јесте веома очуван, али ипак мора да се очисти и споља и изнутра. Можеш ли да ми препоручиш часовничара код кога бих могао да га однесем да се среди, и где бих нашао нови каиш?
Највише ме је занимала деценија у којој је произведен, али изгледа то није лако одредити.
Možda će se javiti neko ko ima više informacija, pa treba sačekati za odgovor. Što se tiče časovničara, ukoliko si iz Beograda, evo servisa u koji mnogi forumaši nose satove:
Časovničarska radnja Kostić - Dojčinović | Svet Satova
Časovničarska radnja Kostić-Dojčinović
Evo kako je meni sredio jedan seiko i jedan roamer, mada slike nisu baš najbolje:
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Vujas dobro došao na forum.
Po mom mišljenju sat je iz 40-tih eventualno 50-tih godina prošlog veka. Fotografija mehanizma mogla bi pomoći oko određivanja starosti.
S obzirom na starost izuzetno očuvan sat.
Vujas zanima me koliko je Tissot velik koliki mu je promjer.Čuvaj sat jer definitivno vrijedi više nego što bi sad tržište odredilo da vrijedi po mom oko 100-200€ ovisi koliko ga netko želi imat u kolekciji.Ja u svojoj imam jedan Tissot i to s poklopcem s natpisima jako lijepo očuvan.Čuvaj sat ipak je bio djedov a ako te veseli servisiraj ga i kupi dobar remen i ponekad ga stavi na ruku.
Петре, кућиште му је широко 39 мм.
Bookmarks sajtovi