Ovaj sat vrijedi reparirati.
...one who fights and withdraw on time will live to fight another day...
Longines mora ostat kakav jest,reparaciju bi mogao vršit samo Longines a to bi bilo preskupo i to više ne bi bio taj sat.A za stavljanje nove iluminacije baš i nisam osim ako se ona stavlja od jako stručne osobe za to da izgleda kao original,al tad to opet i košta puno.
A gospodine Vasiljević ovi satovi su vrhunac.Bez obzira kako očuvani bili,iako je uvijek ljepše imat bolje očuvan sat.
Restauracija nije Sveto Pismo. Ne vidim razlog da se sat ne odnese nekom stručnom časovničaru. Ovi satovi u ovakvom stanju deluju tužno, pogotovo Longines. U ovom stanju nikada ih ne bi nosio na ruci.
P.S. Juros sam napisao slično i vidim da mi nije dozvoljen post. Da li postoji neki problem?
Moj komentar bio bi da stari satovi poput Longinesa nisu za nošenje jer su preveć vrijedni da bi ih se uništavalo nošenjem. A bilo kakvo restauriranje (osim provat malo počistit uljem cifer možda bi ga se malo moglo uljepšat radio sam to uspješno na svom veoma vrijednom DH Longinesu) bilo bi štetno jer bi sat gubio autentičnost a time i vrijednost. Po mom bolje ovakav nego restauriran, ja sanjam jedan ovakav u svojoj kolekciji bez obzira na stanje očuvanosti.
Kolika moze da bude vrednost sata Longines klasa XXXIII iz 1900 godine?
Bookmarks sajtovi