Od ovih gore modela mi je VC samo OK, ostali NO.
a patek
Pa meni ni Patek... Nekada mi neki sat baš prija za oko, a drugi ne. Ne vezano da li je jedan skuplji, a drugi jeftiniji, ili su oba skupa.
Ovaj Franck Muller ne bih nosio pa makar nikad ne znao koliko je sati. Može da bude eksluzivno i komplikovano koliko hoće, meni je to preterano i nepotrebno.
Isto važi i za Credor, da ne bude zabune.
Komlikacije na satu je naravno odstupanje od stancovanih kojih ima koliko god pozelite. Veoma je skupo uraditi dve ili tri a da ne govorim o vise komlikacija. To je majstorstvo.
Nikako ne mogu da se pomiritim s time da je sto je skuplji sat to bolji,ali nikako ni ne mogu da svrstavam sve satove u jedan kos.
Onda sve svodi da pitanje i sa drugim stvarima koje upotrebljavamo u stvarnom zivotu...sto ove cigare,sto ovo pivo,sto ove cipele...patike hrana....sto tezimo ka kvalitetnijem od onoga sto nam se nudi,ali opet sve u svojim mogucnostima.
Sto se tice Limited serije,kao sto je neko napisao to ce sigurno kroz neki duzi period da kosta vise nego taj drugaciji model koji koji je standarni.
next year at this time I'll be a millionaire
Ja na to gledam ovako otprilike...
Uzmimo za primjer Rolex Sub. Jednostavan 3hander sat. Nema komplikacija, nema nikakvih didji midji po sebi. Sat je ajmo reci za uvjete vecine ljudi iz ex yu zemalja eksluzivan. Sto bi se desilo da Rolex izbaci sub pod-liniju neku koja kosta recimo 1/3 sadasnje cijene? Rolex bi i dalje debelo zaradio na tom satu s obzirom na to koliko kosta konstrukcija. Da li bi taj sat bio eksluzivan? Vecina Rolexasa bi se gnjusala tog sata. Svi bi govorili uglavnom ustedi jos malo i kupi pravi Rolex. Gotovo sam siguran u to. Slicno je primjetno (mada mozda ne u toj mjeri) na primjeru speedmaster reduced i pro verzije.
Zare,
Gdje nađe ovaj Franck Muller - on je baš-baš pretjeran!
Bookmarks sajtovi