^ jah, bankar se ne postaje, bankar se radja!
^ jah, bankar se ne postaje, bankar se radja!
jole777 kaže:
evo ih na okupu п
Jos nesto kako funkcionise taj kompas? gledao sam neki klip na youtube, kako tip vrti krunu i tako stime vrti onaj unutrasnji bazel na kome je oznacen kompas ali u cemu je tu fora, jer znam da kompas je kompas i ne funkcionise tako stvarno mi nije jasno ?
Strane sveta odredjujes kao i pomocu svakog analognog sata - link, a prsten sa kompasom je samo kozmetika.
jole777 kaže:
Nije bas cista kozmetika
Kada se odredi polozaj severa, na satu se rotira prsten da se poklopi oznaka severa sa utvrdjenim pravcem i tada su jasno odredjene sve strane sveta u prostoru. Naravno, tada je lako odrediti potrebne azimute.
"I'm very proud of my gold pocket watch. My grandfather, on his deathbed, sold me this watch." - Woody Allen.
Simo - svaka ti je ka' Njegoseva
@Walter - cisto da ti razjasnim - nije u pitanju magnetni kompas, vec, kao sto Sima hrabri rece - mehanicki. Inace - uz ovakav sat je potrebno imati mapu (odatle i naziv Atlas, mada mu je drugi naziv LandShark), pri svakoj promeni pravca upisati koliko je predjeno prethodno a zatim pomeriti kompas krunicom. Sve u svemu - neprecizan ali interesantan nacin primene .
No time to lose
Pa...ako ne umes da odredis bar jednu stranu sveta bez njega,mislim da je neupotrebljiv Nego,uzmi ti sat koji ti se najvise svidja,a ako ti treba kompas,ja cu da ti posaljem vojnu busolu i miran si za strane sveta
edit: pretekose me crveni
samo ja ne bih rekao da je neprecizan... On precizno pokazuje strane sveta,samo ih ne odredjuje...
^ M53 ?
To je cudo od kompasa!
"I'm very proud of my gold pocket watch. My grandfather, on his deathbed, sold me this watch." - Woody Allen.
nema boljeg...
Bookmarks sajtovi