,,sve sto sija meni prija volim kic,,
,,sve sto sija meni prija volim kic,,
Ja sam veći ljubitelj tamnih brojcanika, ponajvise crnih. Čini mi se da su satovi sa njima uocljiviji i nekako mi lepše izgledaju na necijoj ruci (kada ih gledam sa strane). Inače, slažem se da pojedinim modelima vise "stoji" taman, odnosno svetao cifer. Ali ipak, sve u svemu, vise volim tamne.
Meni tamniji vise odgovara. Lako ga je kombinirati na sve a kada se zazelim malo boje, stavim mu neki upadljivi remen. Lakse je mijenjati remene nego prodavati satove kad dosade.
Najčešće mi se više dopadaju tamni (crni) brojčanici, jer su uočljiviji, ali pravila nema.
Neki satovi su zaita lepši sa svetlim, a neki sa tamnim.
Nije tu samo boja brojčanika u pitanju, pošto se obično satovi različite boje brojčanika razlikuju i u drugim detaljima (brojevi, oblik oznaka, boje natpisa ili nekih detalja, kaiš,...), i pitanje je kako je kod koga to uklopljeno. To se lepo vidi u prodavnici, kada su satovi jedan pored drugog.
Takođe, crni cifer je obično praktičniji, tj. lakši za kombinovanje.
Npr. ja sam uzeo Tissot Perpetual Calendar sa crnim ciferom, iako je onaj sa belim uživo zaista lepši (pogotovo na ruci), zato što mnogo ređe mogu da nosim takav sat sa braon kaišem... a crni mu ne stoji.
Bukvalno sve zavisi od sata do sata... Ali i pored toga, mislim da mi se tamniji češće svide.
Glasao sam za tamni. Iskreno, obe boje su mi ok, tamna za kombinaciju, svetla za klasiku. Meni se u stvari dopada plava boja cifera. Uhvatio sam kako polako prelazim na tu boju. Trenutno imam 3 takva sata. Evo ih:
IMG_1459.JPGIMG_1250.JPGIMG_1020.jpg
i imam jedan koji je mesavina svetlog i opet plavog:
IMG_1011 (1).jpg
Prijatan dan!
Lično više preferiram sat sa tamnijjm ciferom a svjetlijim kazaljkama. Bijela i srebrna su mi nekako 'sterilne'
Ajde da se i ja oglasim na ovu temu iako sam glasao za tamne brojčanike.
Suštinski više volim crnu i tamnije nijanse, po mogućnosti kao moja duša, pa takve satove češće i nosim.
Međutim, svetlije boje mi više legnu kada idem u prirodu, posebno ako sam na moru.
Crnu uvek biram po automatizmu, ali svetlije ili neke neobične kombinacije uvek uzimam sa namerom i prema prilici.
Toliko.
И један, и други. Уживам у различитостима сатова.
А гласах за светлији, ипак ми се некако највише свиђају бели цифери...
Bookmarks sajtovi