Merci beaucoup, mon ami
Ovo je prvi put da smo pokrenuli ovu temu, pa makar i kroz slike. Šteta je što nismo i ranije krenuli sa manje poznatim, ali svakako dobrim časovničarskim industrijama, a Zagoru svaka čast što se setio ove teme i hvala na odličnim fotkama.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Aj malo teksta uz te fotkice, o duse. Koje je ovo cudo na prvoj slici u poslednjem redu?
Dobra je ideja, Zagore. Ovde su francuski satovi totalni andergraund, alternativa..... Ja sam svojevremeno nesto kopao o Dodenu, pa sam usput naleteo na Yemu i jos poneke. Jako zanimljivo (Za yemu sam bio ubedjen da je kinez )
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Ova Yema je uf! Evo jedne "malo" vece slike.
P.S. Zagore,spavas li ti nekad?
^ I meni se sviđa.
Poslednja ispravka: anbeast (4.8.2012. u 21:56)
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Lep u ....... ........
Anbeast cudo je od YEME.Probacu da dodjem do tekstova.Drago mi je da vam se svidjaju satovi iz zemlje u kojoj sam rodjen ali nikako da je posetim
Sto se tice francuske industrije satova,sve pocinje u Bezansonu u 18veku dolaskom svajcarskih majstora.Bezanson je oblast pored svajcarske granice i u blizini Nojsatela.Pored satova poznat je kao rodni grad Viktor Igoa i brace Lumier.Po dolasku svajcaraca koji su bili u teskoj situaciji u svojoj zemlji vrlo brzo postaje centar francuske industrije satova. Medju najstarijim brendovima javljaju se DODANE(1857g.)i LIP(1867g.) Vredi spomenuti od francuza jos i YEMA,MATY,LOUIS MOINET,HERMES,ALAIN SILBERSTEIN... Usled pojave kvarcnih satova tokom 70-tih francuska industrija pada u krizu i pad od koga se neoporavlja tako lako. Od francuza bih izdvojio LIP i MATY sa svojim JUMP HOURIMA i YEMA sa svojom kolekcijom divera i reli hronografa.
Bookmarks sajtovi