Prvi je iznimno rijedak (bijeli Pilot) i jako ga je teško nabavit.
Drugi je prefarbani Pilot (tzv. fantasy dial ili Mumbai-redial), kojeg nastoje prodat kao rijetku verziju traženog vojnog Jawana (bijeli Jawan nikad nije proizveden u tvornici). Evo detalji o tome: a word on HMT military watches...
Svi HMT navijači koriste istu mašinu (HMT 0231, in-house movt. po Citizen licenci) tako da je ustvari najveća razlika u brojčanicima, jer kućišta (Jawan/Pilot/Janata/Jubilee) su im uglavnom dosta slična. HMT-ovi definitivno nisu loši satovi (vrlo su pouzdani i izdržljivi) ali nisu baš precizni kao COSC. Tvornička kvaliteta izrade je između vrlo dobre i odlične (novi satovi) a cijena satova je niska jer ih subvencionira indijska vlada (državna firma koja proizvodi za široke narodne mase) dok TITAN puca na više tržište (iako po kvaliteti nije nužno bolji).
Ja imam dva sata HMT SONA (jedan franken s eBaya, drugi nedavno nabavljen novi iz showrooma) i prilično sam zadovoljan - jedini nedostatak je što zbog svoje male debljine nisu konstruirani da budu nepropusni ali kao povoljan dress watch za suho vrijeme su odlični - u rangu starijih DOXA satova recimo.
Bookmarks sajtovi