Tema oko satova vojne akademije natjerala me da sakupim sve satove s potpisom urara na jedno mjesto i onda da ih malo postavim u jednu temu.Iz naših krajeva našao sam zasada sedam potpisa urara na satovima a ako netko ima još koji sat s nekim urarom kojeg nisam naveo bio bih presretan.
Nadam se da će vam se tema svidjeti,moram napomenuti da je većina slika iz osobne fotodokumentacije koju već dugo skupljam,pokušao sam na internetu potražiti još koji sat ali vjerujte mi uzalud sam se trudio,više od onog što imam u arhivi nisam našao.
Petorica urara su iz Beograda i okolice jedan je iz Zagreba a jedan iz Rijeke.
BOŽIDAR MIŠIĆ PIROT o tom uraru nigdje ništa nisam našao,jedina informacija je sam naslov na ciferu a to je Pirot grad u Srbiji gdje je vjerujem bio i radio.Njegov logo nalazi se na dva Longinesa koja sam pronašao u arhivi
BRAĆA ANTONIJEVIĆ iz BEOGRADA njihov potpis našao sam na jednom jedinom Longinesu vojne akademije 33 klase i to na unutarnjem poklopcu sata
KOSTA I. ZARIĆ iz BEOGRADA njegov potpis našao sam na nekoliko TISSOT džepnih satova
MILAN T.STEFANOVIĆ iz BEOGRADA bio je jedan od jačih urara i njegov potpis može se naći na više satova poput pilotskog chronografa Leonidasa,na Longines ručnim i džepnim satovima za vojnu akademiju ali i ostale potrebe,zatim na Revue pilotu za vojnu akademiju,Rolexu ručnom i Silvani pilotskoj za vojnu akademiju.
PETKOVIĆ iz BEOGRADA njegov potpis se može naći na Billodes satovima i Zenithima
D.VASIĆ iz ZAGREBA bio je distributer ZENITH satova
H. NATTICH FIUME iz RIJEKE bio je urar s velikim asortimanom satova od Geneve,Londona do Amerike i to svih tipova satova.Satovi koji su danas živi s njegovim potpisom jako su rijetki i prilažem slike džepnog i stolnog sata.
Ako netko ima informacija o još kojem uraru nek se javi,tako da arhiva koju imam bude još veća,bolja i točnija.Nadam se da će vam se svidjeti i ova tema koja je plod dugog praćenja satova i stalnog arhiviranja novih podataka.
Bookmarks sajtovi