Molim za malu pomoc... Da li je ovo vojni sat? Inesto vise o ovom satu...
Receno je da je kuciste od celika... samo to znam.
Molim za malu pomoc... Da li je ovo vojni sat? Inesto vise o ovom satu...
Receno je da je kuciste od celika... samo to znam.
Ovako bez slike i naziva sata jako teško je reći
ZAJEDNO SMO SKUPA!
A koji sat je u pitanju ? Nisi ostavio nikakvu oznaki niti sliku...
izvinjavam se...
Ja sam jedino našao da su Britanski oficiri koristili Orator satove,ali to su bile neke hrono-varijante.Za ovaj konkretni ne nađoh ništa.
Valjda će neko znati.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
430: Gents Orator Automatic (Bidynator), ca. 1950
Case: 1100 8, Automatic, Water Resistant, Stainless Steel, Incabloc, Antimagnetic, Swiss - steel with 18K gold bezel and -cap, plastic crystal, screw back with lead gasket, D=33mm
Band: leather
Dial: Orator, 17 Jewels, Automatic, Incabloc, Swiss Made - silvered, applied digits and markers
Movement: Orator Watch Co, Bidynator Patented, Swiss, 17 Jewels - Patented +, USA, DRP - calibreFelsa 690 (first calibre family with bidirectional rotor winding), decorated, 17 jewels, jewel-bearing rotor, monometallic screw balance, Incabloc
Condition: C1, B0, D0, M0-1
Zahvaljujemo: Ranfft Watches
Ima u arhivi još jedan, ručno se navija, ali je ovaj gore verovatno bliži tvom (treba otvoriti i uporediti, videti mašinu, oznake) iako nije vojni. E sad, da li je tvoj militarac? Liči, bar meni, naročito zbog te sekundare.
Aj, nek još neko malo gugla...
dizajnom je sličan, uslikaj zadnju stranu i ako može mehanizam
CUBUS ORIENT CASIO ROMANSON SEIKO PULSAR LORUS
MEEX KENNETH COLE MAREA POLICE
U tom Oratoru je AS 1250, izgleda često korišćen za vojsku. Evo sa neta jedan vrlo sličan vojni Wyler sa istim mehanizmom.
Šanse su 99 posto da Orator jeste vojni, nego što ne reče da sat nije tvoj, bar ne još.
Bookmarks sajtovi