Petre, majstore....
Petre, majstore....
Hvala još jednom svima!Ako netko ima u arhivi slika sličnih satova vojne akademije nek mi se javi da mogu upotpuniti svoju arhivu i podatke o satovima.
Užitak je istraživati povijest naših krajeva uz pomoć satova.Šteta što nisam bliže Beogradu da u muzeju potražim još koji mogući podatak o ovim satovima.Ako netko nešto usput sazna o njima nek mi javi jer mi je želja što više saznati o povijesti satova vojne akademije,kome su davani,zašto i koliko po klasi.
Ne znam Petre sta da kazem , osim da na osnovu toga sto sam procitao imam ogromno Veliko misljenje a i dojam. S obzirom da sam i ja veliki ljubitelj istih tih satova nadam se da cu Ti pomoci koliko budem mogao. Mnogo mi je drago kada vidim da neko tako s ljubavlju pise o ovoj temi a potpuno mi je jasno da to moze samo neko ko voli. Postavicu nekih fotografija koje ce tebi sigurno znaciti a ako ti pozelis i prihvatis to spreman sam da zajednicki istrazujemo na ovoj temi. Puno Pozdrava od novog clana. Mileta.
Interesuje me ako neko hoce dati odgovor da li postoje rucni satovi iz kraljevine , tj. odredjene klase akademije koji su tada dodeljivani a da su sa automatskim mehanizmom. Hvala - Mileta.
Pozdrav Mileta!
Drago mi je da sam našao još jednog zaljubljenika u satove kraljevine,jednog poznanika zarazio sam ovom tematikom i sad ima zavidnu kolekciju.Slobodno se javi privatnom porukom il na mail da budemo u kontaktu i da zajedno istražujemo ove satove.Koliko sam istražio pilotski i ručni satovi davani su tek od 62-66 klase 37-40 godine prije sam nailazio samo na džepne satove.Automatik još nisam vidio al tko zna šta nas još čeka u ovim satovima.Malo ih je i kad naiđem na slike nekog novog oduševljen sam.
Pozdrav svima,
proučavajući jedan sat koji imam naleteo sam na ovaj zanimljiv forum.
Voleo bih ako bi neko mogao da mi kaže nešto više o satu čije slike sam okačio.
Pažljivo sam pročitao postove i pogledao slike koje se odnose na satove vojne akademije iz doba kraljevine.
Sličnost postoji,ali je ipak različit.
Ono što je napisano na poleđini je:58 kl.va. 1.X 1930-1.X 1933
hvala unapred,
evo da se i ja ukljucim u kolekcionarski krug dosao sam u posed jednog ja mislim vrlo zanimljivog sata kraljevske vojne akademije,,,postavicu slike sata pa ako bi bilo ko mogao da mi kaze nesto vise o njemu sat je marke omega ,,,a vidim da je ovde opisano samo dve marke longines i zenith,,,i vidim da je stariji od ovde pomenutih ako mozete da mi nesto vise kazete o njemu bio bih vam veoma zahvalan,,,hvala u napred
Siguran sam da je u pitanju HELVETIA svajcarski mehanicki sat koji je verovatno radjen za vojna lica a pretpostavljam da je jos iz 40-ih godina prosloga veka i mislim da kazaljka koja pokazuje sate nije original,kucaj na netu old ili vintage helvetia i naci ces takav model,vel pozz svima!
Bookmarks sajtovi