97Likes
-
Re: Seiko – službeno izdavani vojni satovi
Vrlo lep tekst, i ovaj model stvarno to zasluzuje. Imao sam ih nekoliko i uvek sam bio prezadovoljan satom. Nikada mi nece biti jasno zasto Seiko nije i dalje razvijao i unapredjivao ovakve prelepe modele?!
Walter odlicna fotka, evo jedne i od mene:
Poslednja ispravka: tolarbo (1.9.2013. u 18:25)
-
-
sky, nemoj zaboraviti Seikosha Tokkotai satove u drugom svjetskom ratu..G.Gerlach je radio homage.
inače jako informativno, svaka čast. odlično za kopati po buvljacima, možda uleti negdje koji primjerak...
-
Verovatno nekome zvuči čudno ali ima dosta mesta na internetu gde možete čitati o vojnim Seiko peticama. Neki modeli petica su navodno službeno izdavani a neki su kupovani od strane vojnika u vojnim bazama za vreme rata u Vijetnamu.
Nekoliko stranica iz knjige "Running Recon" :
Interesantan video na tu temu:
-
-
Lep Seiko. Čudno mi je to što ima "spring-bar" i oznake nisu ni nalik britanskim. Vidim na Wusu si napisao da je švedski vojni sat ali neke fotke kojih ima na netu pokazuju da i ti satovi imaju fiksne iglice i dosta jasnije (lepše) izgravirane vojne oznake.Tråden om militära klockor..... | Sida 7 | Klocksnack
Čak je i civilna verzija sata imala fiksne ušice kaiša http://forums.watchuseek.com/f29/sal...50-803875.html
Poslednja ispravka: skydrummer (22.8.2016. u 19:21)
-
U tome je i bio problem sa satom.
To je inace bila civilna verzija,ali covjeku od kojeg sam ga kupio ga je donio brat koji je bio pilot u švedskoj vojsci.
Oznake se cak i poklapaju sa NATO oznakama. Meni je isto bilo čudno. Covjek kome je otisao je inace skupljac militarije. Valjda je znao sto kupuje.
Poslano sa mog NOA_H44 koristeći Tapatalk
-
Mlađi član
- Reputacioni uticaj
- 6
I Seiko 5 je vojni sat koji imam, military
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke