Dragi drugari,
Vec sam najavio da sam porucio lepsoj polovini sat. Radi se o Hamilton Jazzmaster Lady satu sa ref. brojem H32315241.
Sat je porucen online, preko sajta Ashford a koristio sam specijalnu cenu sa popustom od 348$ i pri tom dodatno iskoristio 10% na sve Hamilton satove. Konacna cena sata je bila 313$ dok je pri porucivanju (checkout-u), zasebno naplaceno 60$ za UPS International Shipping.
Sat sam platio svojom debitnom karticom, direktno na njihovom sajtu, uz garanciju od 10.000$ da je transakcija osigurana (mada je najvise pomoglo sto sam znao da kartica istice ovog meseca, pa je rizik od zloupotrebe minimalan). Interesantno je da mi je racun istog momenta zaduzen a da je uplata potvrdjena sledeceg dana.
Napominjem da ove podatke iznosim najpre kako bih pomogao onima koji zele da poruce sat online, kao odredjen vid pomoci.
Nakon par dana cekanja, stigao mi je tracking number sa linkom ka UPS-ovom sajtu. Sve vreme sam pratio kako posiljka ulazi i izlazi u skladista, prolazeci "scan point-e". Napokon - sat je stigao u UPS Beograd a sledeceg dana sam dobio poziv iz lokalne UPS kancelarije gde su mi trazili da posaljem skeniranu LK a ja sam dodatno promenio adresu isporuke. Ovo sam uradio kako bih posiljku dobio na posao, gde sam mnogo cesce, ali namerno nisam hteo da dam u startu tu adresu. Ovo sam uradio zato sto ce vam online prodavci najradije poslati posiljku ako se billing adresa (vlasnika racuna) i shiipng adresa (primaoca) poklapaju. U suprotnom rizikujete proveru racuna i potencijalno odustajanje prodavca.
UPS se pokazao vrlo brzim i pouzdanim. Pri preuzimanju posiljke - platio sam carinu i PDV na 313$ (10% pa 20%) i nikakve dodatne troskove spedicije nisam imao!
Kao slag na tortu - sat je stigao pre katolickog bozica (za manje od 10 dana ukljucujuci cekanje i banke i carine) i moja zena ga je zatekla ispod jelke na moje ogromno zadovoljstvo!!!
Za kraj, pokazacu vam sadrzaj paketa i sam sat i izvinjavam se na jako losim slikama (lose osveltljenje, prazna baterija fotoaparata, sat nije skroz raspakovan, u folijama je) a probacu da uskoro islikam malo lepse:
Prikaz sadrzaja paketa (sam sat a zatim i prateci detalji):
Par slika samog sata (ponavljam, loseg kvaliteta, sat je jos u folijama):
Uz jos jednog Hamiltona :
P.S. Moram da naglasim da sam sa Ashfordom imao izuzenu saradnju i komunikaciju i da su me odusevili sa nekoliko detalja: Spakovali su crvenu poklon torbu sa njihovim logom, krpu za brisanje sata, cestitku i zahvalnicu na poverenju, molbu da ostavim utiske o satu na njihovom sajtu a sam paket je bio upakovan u internu kartonsku ambalazu, pa u posebne vazdusne jastuke (nalik pucketavim mehuricima, samo mnogo vecim), pa u ukrasni papir, pa u spoljnu kartonsku kutiju. Sve u svemu - izuzetno profesionalno i pouzdano!
P.P.S. Svim clanovima i gostima koji slave katolicki Bozic (kao i svojoj lepsoj polovini ) zelim srecne praznike i srecan Bozic!
Bookmarks sajtovi