[off toppic]
prilikom izgovaranja marke tissot, da li se izgovara "T" na kraju reci ili se kaze "tiso"?
[off toppic]
prilikom izgovaranja marke tissot, da li se izgovara "T" na kraju reci ili se kaze "tiso"?
^ rece vec Angel, ali da potvrdim jos jednom - Tissot se cita kao /tiso/, tj. ne cita se T u tzv. finalnoj poziciji, a ukoliko ima jos nedoumica, pogledaj ovde: Kako izgovarate imena proizvođača satova.
Poz!
jole777 kaže:
Prokleta 3G mreža u Taurunumu i prokleti Symbian, grrrrrrrr..... Ovo je peti put da pokšavam da pošaljem poruku i ona se prilikom učitavanja jednostavno izgubi. Odgovoriću kad se dokopam kompa. Pozz
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
At last.....Poput grešnog Sizifa sam danas 6 (slovima: šest) puta pisao kompletnu poruku epskih razmera i prilikom učitavanja vasceli moj trud je odlazio u nepovrat
Elem, izgleda da ovaj Tiso jeste sklepan ali me to ne pogađa previše jer sam se svesno kockao, te žanjem kako sam posejao. Prekopavajući sinoć mrežu svih mreža nisam uspeo da lociram nijedan PR 50 sa ovakvom (n-tougaonom) krunom. Svi su bili sa okruglom, AALI...jesam locirao PR 100 sa takvom krunom i identičnim, laserski graviranim, poklopcem. Detaljnim proučavanjem fotki došao sam do zaključka da je preko oštećenog ciferblata PR 100 jednostavno pljesnut cifer od pedesetice. Možda sam bio umoran, a možda sam i lud?!? Čini li se nekome isto? Jel to, uopšte izvodljivo? Imamo li to PR100 koji se maskirao u PR 50?
Kako god bilo, ukoliko se ispostavi da je unutra ETA (???) koja treba da bude, a da je staklo safirno, smatraću da sam dobio u kazinu . U svakom slučaju, čim pristigne, šaljem detaljno izviješće. Pozz...
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Eto, konačno se dokopah Beograda i kompjutera
Evo sličica Tisoa koje će, verujem, pomoći da utvrdimo o čemu se, zapravo, radi. Jel samo poklopac od PR 100 ili je sklepan od ko zna koliko komada.
Jel neko može da identifikuje mehanizam? Jedino što ja videh je da ima 7 rubina i da je swiss made Zanimljivo otkriće mi je bilo da je krunica ušrafljujuća. Mislio sam da je to praksa samo kod sportskih i diver satova. Na ovim makro fotkama deluje izgrebanije nego što se može videti golim okom. Slikao sam ogrebotinu na ciferblatu. Da li se to može reparirati ili je potreban nov cifer? Pozdrav!
Piše ti na samom mehanizmu, ETA 955.112, kvarcni mehanizam iz Normflatline serije.
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Hvala zmaju! Bice da sam slep... :-)
Bookmarks sajtovi